Plenul reunit al Parlamentului urmează să dea, miercuri, votul final pe proiectul legii bugetului de stat şi pe proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2016.

Marţi după-amiază, plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a adoptat, pe articole şi cu anexele aferente, proiectul legii bugetului de stat pe anul viitor, numărul amendamentelor admise fiind de 22, iar cele respinse – 309.

‘Proiectul legii bugetului de stat s-a adoptat pe articole cu tot cu anexe, practic în forma în care a fost prezentat plenului reunit de către comisiile de specialitate şi, de asemenea, proiectul legii bugetului asigurărilor de stat, cu anexe. Raportul comisiilor a propus adoptarea în plen a 22 de amendamente şi respingerea a 309. (…) Prin votul plenului reunit 22 de amendamente au fost adoptate şi 309 respinse. Am plecat în dezbateri la comisiile de specialitate cu 273 de amendamente, numărul a crescut la 331 per total datorită unei prevederi regulamentare care permite fiecărui membru al comisiei unde se dezbate un proiect de lege să poată adăuga amendamente, să ceară dezbaterea pe amendamente formulate în cursul dezbaterilor’, a declarat preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, Viorel Ştefan.

Parlamentul a finalizat marţi dezbaterile pe bugetul pe 2016, prin adoptarea celor 12 anexe (anexa 3 cu 55 de subdiviziuni). Acestea au totalizat 299 de amendamente, cele mai multe înregistrându-se la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (79) şi la Ministerul Transporturilor (83), potrivit unui comunicat al Camerei Deputaţilor.

Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2016

În ceea ce priveşte legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2016, dezbătută marţi de Parlament, aceasta prevede şi autorizează veniturile pe capitole şi subcapitole şi la cheltuieli, pe destinaţii pentru bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor pentru şomaj, sinteza bugetelor instituţiilor publice finanţate parţial din venituri proprii, precum şi reglementări specifice exerciţiului bugetar al anului viitor. Principalele prevederi ale legii se referă la câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale pe anul 2016, care este de 2.681 lei, precum şi la valoarea punctului de pensie care ajunge, anul viitor, la 871,7 lei. În anul 2016, indicele de corecţie prevăzut la legea privind sistemul unitar de pensii publice este de 1,09. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus