Fostul consilier local a fost trimis în judecată de procurorii PÎCCJ fiind acuzat de conflict de interese.

Început în luna ianuarie a acestui an, procesul va avea un nou termen miercuri, 8 august.

La termenul din 12 iunie 2018, magistrații au dispus efectuarea unei expertize contabile în dosar.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea situație de fapt:

„La data de 29 martie 2013, în calitate de consilier local în cadrul Consiliului Local al municipiului Deva, inculpatul MUNTEAN MARIAN a participat la ședința de consiliu din acea dată și și-a exercitat dreptul de vot cu privire la majorarea numărului de călătorii gratuite dus — întors pe lună în favoarea mai multor categorii de persoane din municipiul Deva de la 7 la 10, în conditiile în care operatorul de transport era o societate în cadrul căreia Muntean Marian deținuse calitatea de administrator până în data de 5 iulie 2012, iar ulterior pe cea de administrator de fapt. În consecință, societatea respectivă urma să fie retribuită cu contravaloarea biletelor eliberate de către Consiliul Local, hotărârea adoptată conducând la producerea de foloase patrimoniale în favoarea inculpatului.”

Marian Munteana a deținut calitatea de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Deva din data de 25 iunie 2012 până pe 10 noiembrie 2015.

Marian Muntean a candidat în 2012 din partea PPDD și a obținut un mandat de consilier local la Deva. În septembrie 2014 s-a înscris în PNL, unde a primit funcția de prim-vicepreședinte al filialei conduse la acea vreme de Mircea Moloț. A plecat din PNL în octombrie 2015, când s-a înscris în ALDE – aici a primit funcția de copreședinte al organizației județene. În primăvara anului 2016, Marian Muntean a plecat la PSRO, partid pe care, de asemenea, l-a părăsit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus