Ca să distribuie până la 1 februarie cele aproximativ 19.000 de carduri returnate de Poşta Română, CJAS Hunedoara ar trebui să elibereze câte unul la fiecare 10 secunde

Luni şi marţi aproximativ 400 de hunedoreni s-au prezentat la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru eliberarea cardului. Dintre aceştia, doar 100 l-au primit pe loc, restul hunedorenilor, pe numele cărora nu s-a emis cardul naţional, fiind nevoiţi să completeze o cerere şi să aştepte 30 de zile până vor putea intra în posesia documentului.

Au mai rămas la dispoziţie doar 10 zile în care asiguraţii îşi pot ridica cardul de sănătate, înainte ca acesta să devină OBLIGATORIU. Programul de eliberare a cardurilor naţionale de sănătate este de luni până joi, între orele 08.30 – 14.00.

Dacă s-ar lucra la foc continuu, la fiecare zece secunde ar trebui eliberat câte un card.

 “Sunt mii de carduri de eliberat şi trebuie căutate fiecare în parte în cutii. Durează până le eliberăm. Mai mult decât atât, sunt hunedoreni pe numele cărora nu a fost emis cardul de sănătate şi care trebuie să completeze o cerere pe care să o depună la noi. Ar trebui ca oamenii să înţeleagă şi să nu se înghesuie pentru că documentul trebuie activat la prima consultaţie, nu neapărat în prima zi din februarie. Dacă au nevoie de cardul de sănătate în luna iulie, pot veni să-l ridice abia atunci”, a declarat pentru HunedoaraLiberă.ro Ovidiu Bîndea, purtătorul de cuvânt al CJAS Hunedoara.

Hunedoara este primul judeţ în care Casa de Asigurări de Sănătate a afişat pe site numele asiguraţilor care nu au fost găsiţi acasă de poștaș sau şi-au schimbat adresa de domiciliu.

INTRĂ AICI SĂ VEZI DACĂ TE REGĂSEŞTI PE LISTĂ !

Pentru a intra în posesia cardului naţional de sănătate, hunedorenii trebuie să se prezinte la sediul CJAS din Deva cu o copie după actul de identitate. Asiguraţii care nu se regăsesc în lista afişată de CJAS Hunedoara trebuie să completeze o cerere pe care o depun împreună cu o copie după actul de identitate la aceeaşi instituţie.

2 răspunsuri

  1. dariusflorinmitica@yahoo.com' MITICA FLORIN DARIUS spune:

    Am cardul de sanatate ?

  2. noranuvola@gmail.com' Nuvoloni Adriano spune:

    Mi am primis cardul de Sanatate. Nuvoloni Adriano hunedoara str mihai viteazu nr 5 ap 26.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus