Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a alocat miercuri suma de 143,343 milioane lei pentru plata beneficiarilor, pentru diferite destinaţii.

Astfel, a fost alocată o sumă de 95,854 milioane lei pentru plata măsurilor delegate de AFIR către APIA din cadrul PNDR 2014-2020, campania 2019, respectiv 36,823 milioane lei pentru agromediu şi climă, 6,917 milioane lei pentru agricultură ecologică şi 52,114 milioane lei pentru plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale.

 

Sumele alocate reprezintă avansul în procent de 85% din valoarea totală a drepturilor de plată a beneficiarilor. De asemenea, 40,943 milioane lei au fost alocaţi pentru implementarea Programului pentru şcoli, ce constă în distribuţia în cadrul unităţilor şcolare de fructe, legume, lapte şi produse lactate şi 6,211 milioane lei pentru prima plată pentru ajutorul de minimis destinat compensării efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie-aprilie 2019 asupra sectorului apicol.

O sumă de 276.967 lei a fost alocată pentru plata ajutorului de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de usturoi şi 57.250 lei pentru plata ajutorului de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de porci din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa în vederea producerii cărnii de porc. MADR precizează că plata către beneficiari va fi efectuată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Direcţiile Agricole Judeţene în perioada imediat următoare, informează ministerul printr-un comunicat remis Agerpres.

sursa: dcbusiness

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus