Ministerul Tineretului şi Sportului a obţinut la rectificarea bugetară pe anul 2021 aprobată de Guvernul României suma de 51,1 milioane de lei, a anunţat, miercuri, ministrul Eduard Novak pe un site de socializare.

“Am o veste bună, pe o temă importantă şi fierbinte: banii. În şedinţa de Guvern de ieri a fost aprobată prima rectificare bugetară pe anul 2021, iar bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului a fost suplimentat exact cu suma pe care am solicitat-o şi fundamentat-o riguros: 51,1 milioane lei. Vom avea acum resurse pentru proiectele importante ale ministerului, aşa că rămânem cu motoarele turate pe toate planurile”, a scris Novak pe pagina personală de Facebook.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, marţi, că Guvernul a aprobat rectificarea bugetară, PIB-ul fiind reevaluat la o valoare nominală de 1,17 miliarde de lei, faţă de la 1,11 miliarde de lei la începutul anului.

Şeful Executivului a precizat că deficitul bugetului general consolidat, în sumă absolută, creşte de la “80 de miliarde la 83,8 miliarde” şi acesta, a adăugat el, reprezintă “un deficit bugetar de 7,13 % din PIB, ca procent”.

sursa: agerpres

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus