Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a declarat, miercuri, la Cluj, că proiectul privitor la introducerea stagiului de pregătire militară voluntară pentru liceenii şi studenţii din Cluj-Napoca, propus de către comandatul Diviziei 4 Infanterie Gemina, este o idee bună, adăugând că speră ca ideea să fie implementată la nivel naţional, scrie News.ro.

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a vorbit miercuri, la Cluj-Napoca, despre un proiect pilot care presupune crearea unui sistem prin care, pe bază de voluntariat, liceenii şi studenţii să poată beneficia de un stagiu de pregătire militară.

„Chiar în drum spre Cluj am avut o discuţie pe această temă cu domnul general Ciucă despre această idee pe care cu toţii o găsim foarte bună. Este o formulă de antrenare cu titlu voluntar a celor interesaţi de o perioadă de instruire militară. Este un element de bun augur pentru constituirea rezervei voluntare şi un element de interfaţare cu societatea. Am dori să facem asta în toată ţara”, a declarat Mihnea Motoc.

Proiectul se adresează deopotrivă băieţilor şi fetelor şi ar presupune antrenarea acestora într-o unitate militară, cu program de la ora 05.30 la ora 22.00. Tinerii îşi vor însuşi atât noţiuni organizatorice cum ar fi curăţenia în dormitoare sau cantine, a afirmat Manci, cât şi noţiuni de tehnică militară.

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a participat, miercuri, la Cluj-Napoca, la inaugurarea primului muzeu în aer liber al diviziei cu tehnică militară, o acţiune desfăşurată în timpul unor manifestări dedicate împlinirii a 100 de ani de la înfiinţarea Diviziei 4 Infanterie Gemina, în 1916, în timpul Primului Război Mondial, la ordinul Regelui Ferdinand.

Sursa: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus