Andrei Gerea a afirmat că restructurările solicitate de partenerii financiari internaţionali la CEH sunt necesare, dar ele trebuie să fie făcute ţinând cont de asigurarea securităţii energetice a României.

“Din punctul nostru de vedere, al echipei de la nivelul Ministerului Energiei, ştim că restructurările trebuie făcute, dar nu oricum. (…) Principalul element care trebuie să ne preocupe este securitatea energetică a României”, a declarat Gerea, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministrul a subliniat faptul că cele două complexuri (Hunedoara și Oltenia) au un rol important în cadrul sistemului energetic naţional, deşi costurile de producţie sunt mai mari.

“Ştiu că sunt costuri, ştiu că sunt probleme foarte mari (…), dar trebuie păstrate aceste facilităţi, trebuie să găsim soluţii optime pentru securitatea energetică a României”, a precizat ministrul Energiei.

Premierul Victor Ponta a anunţat, pe 10 februarie, că Guvernul nu s-a înţeles cu partenerii financiari internaţionali în privinţa creşterii preţului pentru gazele naturale şi a restructurărilor din complexurile energetice Hunedoara şi Oltenia, motiv pentru care nu va fi semnată încă o scrisoare de intenţie, adăugând însă că restul obiectivelor sunt îndeplinite.

Potrivit premierului, acordul este în vigoare şi cele două probleme vor fi rediscutate în luna aprilie.

SURSE: Cine este FAVORITUL pentru şefia Complexului Energetic

economica.net

foto: focus-energetic.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus