Contractul, în valoare de 673,5 milioane de euro, a fost semnat între AVAX Group şi Mass Group Holding

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, că s-a semnat contractul pentru construcția și punerea în funcțiune a centralei de la Mintia, în valoare de 673,5 milioane de euro. Contractul a fost semnat între AVAX Group și Mass Group Holding (MGH).

„Ne ținem de promisiuni! Un nou pas important pentru construcția centralei de la Mintia! S-a semnat contractul pentru construcția și punerea în funcțiune a centralei electrice cu ciclu combinat de 1.750 MW! Contractul, în valoare de 673,5 milioane de euro, a fost semnat între AVAX Group și Mass Group Holding (MGH)”, a scris ministrul pe Facebook.

Potrivit acestuia, construcția va dura 38 de luni și vor fi create aproximativ 700 de locuri de muncă.

„Noua centrală de la Mintia urmează să fie pusă în funcțiune în vara anului 2026. Unitatea va funcționa pe gaz natural și va cuprinde două turbine cu gaz SGT5-9000HL, o turbină cu abur SST5-5000 și trei generatoare SGen5-3000W de la SIEMENS. Totodată, componentele centralei vor fi pregătite pentru trecerea către noile tehnologii de producere a energiei, bazate pe hidrogen. Astăzi a fost făcut un nou pas pentru independența energetică a țării noastre”, a transmis Popescu într-un mesaj pe Facebook.

La finalul lui decembrie 2022, compania Mass Global Energy a devenit proprietarul Termocentralei Mintia, după ce achitat contravaloarea în lei a sumei de 91,2 milioane de euro, conform unui comunicat al companiei de insolvență Expert Insolvență SRL.

Sursa: economedia.ro

Sursa foto: Prefectura Hunedoara / Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus