Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, a participat sâmbătă, la o întâlnire găzduită la sediul SC Apa Serv Valea Jiului SA din Petroșani, cu conducerea companiei, primarii din sudul județului și cu reprezentanții administrației județene și ai Agenției de Dezvoltare Regională Vest.

Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, a evidențiat exemplul de bună-practică al operatorului regional de apă și canal, în ceea ce privește implementarea proiectelor de modernizare și extindere a rețelelor de apă și apă uzată, finanțate prin programe europene.

Conducerea societății a prezentat stadiul proiectului „Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Hunedoara (Valea Jiului) 2014-2020”, în valoare de 384.329.650,38 lei, finanțat din Fondul de Coeziune prin POIM 2014-2020.

Ministrul Fondurilor Europene a felicitat echipa Apa Serv Valea Jiului pentru faptul că este prima companie care a semnat proiectul finanțat prin POIM și a subliniat importanța colaborării cu UAT-urile din zonă.

„În Valea Jiului, ceea ce ați reușit să faceți este impresionant, nu numai ce faceți pe zona de infrastructură de apă și apă uzată. Am văzut toate aplicațiile pe care le aveți pe programele europene. Valea Jiului, în mod cert, va fi una din zonele în care vom avea abordarea de finanțare Inițiativa Integrată Teritorială (ITI). În regiune, în competițiile cu celelalte județe și regiuni, ați atras fonduri importante. Aveți o zonă specială, dar puteți fi un exemplu de bună practică la nivel național”, a declarat Roxana Mînzatu.

Potrivit ministrului, începând cu luna octombrie, Valea Jiului va beneficia de asistență tehnică direct de la experții Comisiei Europene pentru a pregăti folosirea instrumentului ITI în cadrul unei inițiative dedicate regiunilor carbonifere în tranziție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus