Ministrul Natalia-Elena Intotero a conferențiat în cadrul cursului masteral dedicat problematicii românilor din afara țării.
La invitația Facultății de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București, ministrul Natalia-Elena Intotero a conferențiat în cadrul cursului masteral dedicat problematicii românilor din afara țării, organizat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni în parteneriat cu Facultatea de Sociologie și Asistență Socială.
Cursul dedicat comunităților românești de pretutindeni este singurul program universitar din România adresat tinerilor specialiști în domeniul sociologiei migrației și a românilor din afara granițelor.
50240841_2198535027065437_7455178557082304512_n
Ministrul Natalia-Elena Intotero le-a prezentat studenților proiectele și rolul MRP, inclusiv programele de finanțare destinate mediului asociativ românesc din afara granițelor, și a răspuns la întrebări legate atât de activitatea ministerului, cât și de problematici europene actuale.
Prin contribuția la organizarea acestui curs, MRP urmărește aducerea și menținerea problematicii românilor din afara granițelor la nivel de studiu academic, cu perspectiva dezvoltării de proiecte de studiu și cercetare ulterioare. De asemenea, se urmărește formarea de viitori specialiști în domeniul relațiilor cu românii de pretutindeni care vor contribui prin cercetările lor la eficientizarea politicilor statului român.

Un răspuns

  1. Felicitări !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus