Românii cu venituri mici ar putea primi un autor de la stat pentru plata facturlor la gaze și energie electrică pe timpul sezonului rece de 6 ori mai mare decât este în prezent, a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan, în emisiunea Ora de Profit, la Prima TV. 

Potrivit ministrului, cei cu veniturile cele mai mici vor beneficia de compensarea cea mai mare. Nivelul de compensare va fi între 10% și 100%.

Raluca Turcan a dat ca exemplu cazul unui pensionar cu pensia minimă socială: dacă pe legislația în vigoare acesta primește un ajutor de 100 de lei pe întregul sezon – pe Legea consumatorului vulnerabil va primi, pe tot anul, un sprijin din partea statului de peste 600 de lei.

Suma maximă a venitului pentru a primi acest ajutor – aflată încă în discuție – este de 1.450 de lei pentru o persoană singură și de 810 lei pentru membrul de familie.

Ministrul a mai explicat că se dorește ca ajutorul să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2022, iar până atunci, Ministerul Energiei ar urma să intervină pentru compensarea creșterilor de preț în sezonul rece.

sursa: alba24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus