Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat, joi, că cinci milioane de pensii vor fi recalculate în următoarele 18 luni, această evaluare fiind prima după cea realizată în perioada 2005 – 2010. „Am văzut ce înseamnă ca unii români să fie mai egali decât alţii”, a spus Turcan.

Raluca Turcan a anunţat, în conferinţă de presă, la Ministerul Muncii, că începe evaluarea dosarelor din sistemul public de pensii din România, aşa cum prevede art. 157, alin. 2, din Legea 127 publicată în Monitorul Oficial în 9 iulie 2019, procedură care trebuia demarată din octombrie 2019.

„În baza Legii 127, acest ordin de evaluare a dosarelor este etapa premergătoare a recalculării pensiilor din sistemul public de pensii. Ultima mare recalculare a pensiilor din sistemul public a fost făcută în perioada 2005 – 2010 şi a cuprins atunci aproximativ un milion de dosare. Am stabilit acum o perioadă de maxim 18 luni pentru evaluarea celor aproximativ 5 milioane de dosare de pensii”, a spus Raluca Turcan.

Preşedintele Klaus Iohannis va avea, joi, la Palatul Cotroceni, întâlniri cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, dar şi cu vicepremierul Dan Barna şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, întâlnirea cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, va avea loc la ora 15,00, iar cea cu viceprim-ministrul Dan Barna şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, de la ora 16,00.

Potrivit agendei, şeful statului va participa de la ora 19,00 la recepţia de Anul Nou 2021 a Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, care va avea loc în format de videoconferinţă.

sursa: mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus