Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat sâmbătă că autoritățile sunt foarte aproape să declare oficial epidemie de gripă în România.

„Avem 19 persoane decedate si suntem in pragul unei epidemii de gripa. Saptamana trecuta, conform definitiei specialistilor, Romania a avut saptamana epidemica. Inseamna ca numarul de cazuri diagnosticat e mai mare decat numarul estimat. Daca trei saptamani la rand avem aceeasi situatie putem defini situatia ca epidemie. In acest moment, am dat circulara directiilor de sanatate publica cu masurile care trebuie luate in cazul de acum”, a declarat ministrul Sănătății la Antena 3.

Aceasta a mentionat ca numarul virozelor respiratorii este in crestere in toata Europa, nu doar in Romania.

Pintea a indicat si masuri pe care fiecare roman le poate lua ca să se fereasca de gripa.

„Primul lucru este sa ne imunizam. Pe urma trebuie sa luam masuri igienico-sanitara, sa evitam aglomeratiile, sa folosim batiste de unica folosinta, sa nu mergem in vizita la spital in aceasta perioada. In scoli, personalul didactic ar trebui sa faca triajul epidemiologic, sa verifice daca un copil e racit si parintii sa nu trimita copiii la scoala cu astfel de simptome”, a declarat ministrul.

Al nouăsprezecelea deces provocat de gripă, o femeie de 45 de ani, a fost înregistrat în judeţul Ialomiţa.

stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus