Când vor ajunge în județul Hunedoara primele doze de vaccin.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat vineri, la Deva, că primele doze de vaccin antigripal vor ajunge la populația cu risc la sfârșitul acestei luni

„A fost o problemă cu achiziția de vaccin antigripal, problemă care a dus la demiterea directoarei Direcției de Sănătate Publică din Minister. Am demarat procedura pentru achiziția unei cantități mai mici de vaccin antigripal decât necesarul anual. Procedura este în curs de finalizare, iar primele doze vor veni în teritoriu astfel încât la sfârșitul lunii octombrie – începutul lunii noiembrie să putem să începem vaccinarea persoanelor cu risc. La începutul lunii noiembrie vom avea întreaga cantitate de vaccin antigripal. Ne dorim să achiziționăm o cantitate cât mai mare de vaccin pentru a acoperi populația la risc”, declarat Florian Bodog.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră grupele populaţionale: persoanele cu vârsta cuprinsă între 6-64 de ani în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice, gravidele, medicii şi cadrele sanitare medii şi personal auxiliar din unităţile medicale, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, dar şi adulţii şi copii rezidente în instituţii de ocrotire socială.

3 răspunsuri

  1. Imposibil. Deschiderea ofertelor a fost pe 5.10.2017. Legal trebuie evaluată oferta, ținuta licitația electronica, perioada de contestații, semnarea contractului si abia apoi livrarea. Asta daca nu face nimeni contestație. Astea sunt detalii care nu dau bine in campania electorală? Poate, daca se gandeau ca vine iarna si țineau licitația din timp, aveau vaccinul antigripal in stoc dar asta e, nu au primit sesizarea la timp. Surpriză! Si anul asta vine iarna!

  2. Imposibil! Depunerea ofertelor s-a încheiat pe 5.10.2017. Urmează evaluarea, clarificările, licitația electronica, termenul legal in care se pot face contestații si abia apoi, daca nu sunt contestații, se incheie contractul si urmează furnizarea. Toate astea durează! Poate nu stiti sau poate nu dă bine sa le spunetidin moment ce a inceput campania electorală în Deva si surpriza a venit Dl. Ministru sa inaugureze secția noua a spitalului care nu are bani nici sa treacă strada! A si ne spune ca are realizari mărețe! A inițiat o licitație cam cu 2 luni mai tarziu decat trebuia! A cumparat vaccin antigripal pentru sezonul de primavara -vara pentru ca atunci o sa il primească!

  3. A venit si pentru ca a primit “ordin” sa-i spele imaginea managerei habarniste care de cand a venit nu a facut altceva decat sa execute orbeste ordinele directorului medical si sa “repereze” onoarea maica-sii!
    Cine stie cine o fi “dom”Mitica”……?!
    PS. Ce dracu de treaba are ea si astia de la CJ cu un proiect demarat de ani buni de alta administratie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus