„Anul acesta vom finaliza tronsonul şi vom circula între Simeria şi Sighişoara cu 160 de km/h”.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, se află în vizită de lucru la Deva.

Ministrul verifică, împreună cu reprezentanţii CFR SA, stadiul de realizare al obiectivelor de investiţii din infrastructura feroviară, situate pe şantierele deschise pe Coridorul IV paneuropean (Coşlariu – Vinţu de Jos – Simeria – Gurasada – Radna).

vizita razvan cuc la deva (1)

Răzvan Cuc a ajuns la Deva după ce a văzut stadiul lucrărilor din judeţul Alba, unde a declarat că a primit promisiuni ferme din partea constructorului că tronsonul va fi finalizat până la sfârşitul acestui an.

„Am mers pe tronsonul de cale ferată unde se lucrează, constructorii ne-au prezentat stadiul lucrărilor care sunt undeva la 89% pe întreg tronsonul. Din punct de vedere administrativ le-am spus că vor avea tot sprijinul meu. I-am rugat, de de o parte să fie mobilizaţi, iar pe de altă parte să ia în serios şi subcontractorii. (…) În zona aceasta antreprenorul şi-a asumat, până la sfârşitul anului, că închide acest lot şi va fi finalizat, astfel încât să putem circula cu 160 de km/h pentru călătoriile de persoane şi cu 120 km/h pentru transportul de marfă”, a declarat ministrul Cuc.

vizita razvan cuc la deva (6)

Potrivit reprezentantului CFR, termenul de construcţie al acestui lot era anul 2015, dar lucrările au întârziat din cauza unor probleme la podul peste Mureş, aflat într-o zonă inundabilă.

„A trebuit să schimbăm proiectul şi să adoptăm nişte soluţii pentru a face o cale ferată fezabilă şi să nu ne trezim că se surpă după ce o deschidem. Am găsit soluţia, acum suntem într-o fază destul de avansată de execuţie, am ieşit cu lucrările la suprafaţă, deci anul acesta vom finaliza tronsonul şi vom circula între Simeria şi Sighişoara cu 160 de km/h”, a declarat reprezentantul CFR SA.

vizita razvan cuc la deva (3)

vizita razvan cuc la deva (5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus