Liviu Pop, se ia la trântă cu tehnologia.

 

Liviu Pop, ministrul Educației, a aflat pe pielea lui cât de periculoase pot fi telefoanele mobile. Aflat în „greauă suferință” pe pat de spital, i-a venit ideea trăsnită să-și tragă un selfie și să debiteze inepția care l-a făcut imediat viral pe Facebook: „Am ieșit din operație la genunche (sic!) în București”. Da, el e ministrul Educației!

După așa o exprimare, care i-ar face pe iluștrii săi înaintașii din „templul educației naționale” să-și dea singuri palme, să ne ierte dacă mai cârcotim pe ici pe colo vizavi de planul dumisale de a micșora procentul de loaze pe care îl produce școala românească reformată de colega Abramburica.

„Îmi doresc foarte mult să nu se mai folosească telefonul în timpul orei şi să existe o zonă în care să se păstreze telefoanele mobile în timpul orei, îmi doresc din punctul acesta o eficientizare a întregului proces instructiv-educativ, dar pentru asta avem nevoie şi de parteneri, autorităţile locale şi, de ce nu, mass-media”, a precizat Liviu Pop.

Da, bine ați zis, domnu’ Pop, că telefonul distruge atențiile elevilor de la ore! Cel mai bine să le treacă pe silențios când se sună de intrare și să le pună în fundu’ clasei, într-un sertar. La această acțiune să participe și primaru’ ajutat de câte un ziarist, prin rotație, de la toate trusturile de presă, ca să arate că sunt parteneri la idee. Așa!

Dom’ ministru, fir-ar mama lor de telefoane mobile și de tablete mai inteligente decât mulți dintre politicienii care iau decizii majore pentru viitorul țării! Chiar credeți că veți câștiga bătălia împotriva revoluției tehnologice care a cuprins planeta? Copiii de azi învață să folosească mobilul de la 2-3 ani. Nu mai bine învățăm de la cei mai deștepți ca noi și introducem manuale digitale, schimbăm programele învechite și folosim interesul copiilor pentru tehnologie în procesul lor de educație? Insiști matale să îi obligăm să care în spate ghiozdane de enșpe kile cu manuale, culegeri și caiete, că doar așa scoatem untul din ei?

Unde nu-i cap, vai de genunche!

Acest material este un PAMFLET și trebuie tratat ca atare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus