În a doua jumătate a lunii august, bugetarii vor avea o minivacanță de 5 zile. Zilele libere vor fi recuperate la sfârșitul lunii august ți începutul lui septembrie.

În Monitorul Oficial de ieri, 7 august 2018, a fost publicată hotărârea de guvern prin care salariații din sistemul public beneficiază de 2 zile libere în datele de 16 și 17 august 2018 (joi și vineri).

Având în vedere că și data de 15 august 2018 este zi nelucrătoare – Adormirea Maicii Domnului vom avea ca zile libere întreaga perioadă 15 – 19 august 2018.

Guvernul a stabilit că aceste două zile libere vor fi recuperate de salariații din sistemul public în zilele de 25 august și 1 septembrie – cu program normal sau programul de lucru se prelungește în mod corespunzător, recuperarea efectuându-se până în data de 7 septembrie 2018.

Potrivit actului normativ, prezentat de consultantul Adrian Benta, nu beneficiază de zile libere acei salariați din sistemul public în care activitatea nu poate fi întreruptă avându-se în vedere specificul acesteia.

Nu beneficiază de zile libere personalul din cadrul instanțelor judecătorești, respectiv magistrații ce participă la soluționarea litigiilor programate la judecată în zilele de 16 și 17 august 2018.

Sursă: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus