Tânărul de 15 ani a fost dus sub escortă la Centrul Educativ Buziaș.

Adolescentul a fost cercetat şi condamnat pentru comiterea unei infracţiuni de tâlhărie în zona pieţei agro-alimentare din Orăştie. Fapta a avut loc în luna august a anului trecut, însă partea vătămată – un bărbat în vârstă de 81 de ani, din judeţul Sibiu – nu a sesizat Poliţia.

După numai câteva zile, poliţiştii au fost sesizaţi de către un martor ocular, administrator al unei societăţi comerciale care deţine un punct de lucru  în zonă, care a pus la dispoziţia anchetatorilor şi mai multe imagini surprinse de camerele de supraveghere ale societăţii.

Poliţiştii au stabilit faptul că trei persoane au deposedat partea vătămată, prin violență, de suma de 300 de lei,  în timp ce aceasta se afla  în piața agro-alimentară din Orăștie.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au reuşit, în mai puţin de o oră de la primirea sesizării, identificarea şi reținerea, pentru 24 de ore, a prezumtivilor autori ai faptei. Este vorba despre trei tineri din Orăştie (o tânără în vârstă de 29 de ani, un tânăr în vârstă de 25 de ani şi minorul în vârstă de 15 ani), care au fost prezentaţi magistraţilor în vederea luării măsurilor legale, sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie. 

Soluția în acest dosar a fost pronunțată de Judecătoria Orăștie în luna octombrie a anului trecut și a fost menținută în urma deciziei definitive a Curții de Apel Alba Iulia. Ceilalți doi inculpați au fost condamnați la 4, respectiv 3 ani de închisoare cu executare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus