Incompetența, amatorismul și superficialitatea din administrația locală sunt aproape la fel de păguboase ca hoția. De asta ne-am convins de-a lungul anilor analizând cu atenție mutările celor aleși/numiți să rânduiască treburile comunităților în care trăim.

Recent, „specialiștii” de la Consiliul Județean Hunedoara au gafat din nou într-o încercare de a marca Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO în România. La finalul unei ședințe care s-a dorit a fi festivă, angajații „struniți” de Mircea Bobora au croșetat un comunicat de presă pe care s-au grăbit să-l posteze pe pagina oficială a instituției.

Autorul necunoscut informează astfel poporul cum că județul Hunedoara este „singurul din țară care are trei situri recunoscute UNESCO: Cetățile dacice din Munții Orăștiei, Geoparcul Țara Hațegului și Rezervația Biosferei Retezat.”

O vizită scurtă pe site-ul oficial al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO demonstrează însă că textul publicat de cei din administrația județeană este cel puțin inexact. Astfel, ca să fie limpede pentru toată lumea, inclusiv pentru angajații plătiți (bine) din bugetul județului, mai numărăm o dată. Băbește. Pe lista patrimoniului mondial se află un singur obiectiv: Cetățile Dacice din Munți Orăștiei (Sarmizegetusa Regia, Blidaru, Cetățuia, Piatra Roșie, Bănița și Căpâlna – județul Alba). Pe lista tentativă (obiective nominalizate de statul român pentru a intra pe lista patrimoniului mondial) sunt alte trei: Biserica de la Densuș, Masivul Retezat și Situl paleontologic de la Sânpetru. De asemenea, Geoparcul Dinozaurilor este sit UNESCO, inclus fiind în rețeaua internațională a Geoparcurilor. La care, desigur, se adaugă Pera Bulz, tazur uman viu al UNESCO.

Nu vă sună ca în bancul de la Radio Erevan? Nu erau trei, ci erau cinci, și nu erau pe listă, ci în altă parte.

Dacă amatorismul și superficialitatea sunt regula la Consiliul Județean, atunci se explică multe, inclusiv eșecul înregistrat prin ratarea atragerii fondurilor europene pentru Sarmizegetusa Regia. Apoi, dacă administrația județeană își dorește atât de mult să preia în administrare toate cetățile dacice, oare știu acești oameni despre câte situri este vorba? (Am enumerat mai sus cetățile, ca să nu fie alte confuzii)

Un singur lucru este cert, la Consiliul Județean Hunedoara, principiul după care se ghidează echipa de specialiști a rămas același: „Mircea, fă-te că ne coordonezi, iar noi ne prefacem că muncim!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus