Primarul municipiului Alba Iulia, liberalul Mircea Hava, a criticat luni, într-o conferință de presă, modul în care a fost administrat municipul Deva.

Deva a pierdut deocamdată competiția cu Alba Iulia. Orașul condus de Mircea Hava s-a dezvoltat spectaculos în ultimii ani (mai ales după ce a atras 250 de milioane de euro pentru investiții în infrastructură), lăsând în urmă alte reședințe de județ, cum este Deva.

Acest fapt este recunoscut de primarul din Alba Iulia, care a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă despre motivele care au înfrânat dezvoltarea reședinței județului Hunedoara.

„Foarte mulți oameni (din județul Hunedoara, n.red.) vin la Alba Iulia și se întreabă: De ce aici se poate și la noi nu se poate? Răspunsul este foarte simpul: pentru că nu ați știut să alegeți, sau cineva v-a deturnat atenția sau ați crezut în tot felul de păsări”, a declarat Mircea Hava.

A fost primul reproș enunțat de Mircea Hava. Primarul din Alba Iulia crede că de vină pentru faptul că Deva a pierdut trenul dezvoltării este lipsa de continuitate.

„Deva nu a înțeles ceea ce înseamnă continuitate. Ai început să dezvolți ceva, te duci să dezvolți”, susține Mircea Hava. Culmea, Deva a avut unul dintre cei mai longevivi primari, Mircia Muntean, care a condus Primăria timp de mai bine de 17 ani. Apoi, din punct de vedere politic, municipiul Deva a fost condus de PNL aproape 18 ani. Așadar, despre ce continuitate vorbește Mircea Hava?

Tot primarul din Alba Iulia este cel care ne lămurește amintind de scandalurile care au scindat organizația PNL Hunedoara.

„De când ați început războaiele… În perioada aia, 2008, erați foarte bine. Când a venit bunăstarea și banii europeni, când și la voi era posibilă treaba asta, s-a rupt căruța. Bătăliile interne!”, le-a spus Mircea Hava liberalilor deveni, unii dintre ei artizani ai scindării istorice din interiorul PNL care a condus la prăbușirea organizației.

Hava a criticat și felul în care este administrată Piața Agroalimentară din Deva, lipsa unui Plan Urbanistic General, dar și lipsa investițiilor în reabilitarea Cetății.

„Discutând de servicii, nu sunt de acord ca piața să fie administrată de o firmă privată și nu de către primărie direct. Sunt lucruri anormale. Nu faci protecție socială, dar reglezi lucrurile. Piața este o chestiune necesară astăzi. Dacă el (Mircia Muntean, n. red.) a scos-o la licitație mi se pare…”, a încheiat Mircea Hava, suprins probabil de propriul discurs. Piața din municipiul Deva este administrată în regim privat încă de la darea în folosință, în mandatul de primar al lui Mircia Muntean din perioada 2008-2012.

„Spuneați că nu aveți Plan Urbanistic General din 1999. Păi, noi îl avem din 2016, al nu știu câtelea, și anul ăsta am început  să ne gândim că sunt lucruri pe care ar trebui să le modificăm. Fără un PUG, știți bine, că pe anumite axe din programele europene nu se pot atrage banii. Trebuie să faci (ca primar, n. red.) ceea ce trebuie să faci. Mă uit cu jind la Cetate, pentru că e o perlă. De atâția ani, câte-un leu de la Primărie, să nu zic fonduri europene, putea să fie făcută cu acoperișurile care să strălucească în soare, să treci și să nu vrei să te oprești. Din turism nu se trăiește bine și foarte bine, dar se trăiește”, a spus Mircea Hava.

Ca și cum aceste bobârnace nu ar fi fost de ajuns, primarul din Alba Iulia a continuat cu o „gafă”, susținând coeziunea politică, dând exemplu județul Alba – unde atât CJ, cât și Primăria sunt conduse de aceeași forță politică. În oglindă, discursul său ar putea oferi social-democraților ocazia să speculeze discursul liberalului, care îi avantajează.

Privind cu detașare și fără patimă electorală discursul lui Mircea Hava, pare că acesta a venit nepregătit la Deva, „reușind” mai mult să-l încurce decât să-l ajute pe candidatul PNL – susținut și de echipa fostului primar, Mircia Muntean.

Faptul că Deva se află astăzi în urma orașelor ai căror primari vin să-l susțină pe Florin Oancea, demonstrează limitele administrațiilor trecute de a dezvolta acest oraș. Administrații din care și Oancea, fost viceprimar 2 mandate la Deva, a făcut parte.

2 răspunsuri

  1. Din ce sa alegi ? 🙂 🙂

  2. Județul Hunedoara distrus de „Mircea Moloț președinte al Consiliului Județean (CJ) Hunedoara în anul 2004 și a rezistat în această funcție până în decembrie 2014, când, arestat la domiciliu-PNL”
    Municipiul Deva: „Mircia Muntean primar al municipiului Deva în perioada 1996-2012, ales din nou primar al Devei în 2016-PNL.”
    „Petru Mărginean primar al municipiului Deva în perioada 2012–2016-PNL”
    Să-i spună cineva PDL-istului băsist Hava că PNL a fost la conducere în jud.Hunedoara și în mun. Deva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus