Măsura preventivă a arestului la domiciliu ar putea fi ridicată de magistraţii de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Alba Iulia.

Luni, la ora 9.00, începe şedinţa de judecată a contestaţiilor depuse de cei cinci inculpaţi din dosarul de corupţie al preşedintelui suspendat al CJ Hunedoara, Mircea Moloţ. Aceştia cer revocarea măsurii preventive a arestului la domiciliu prelungită pe data de 6 ianuarie de judecătorii Tribunalului Alba.

Apărătorii celor cinci (Mircea Moloţ, Robertto Venter, Tiberiu Balint, Emanoil Pup şi Vasile Axinte) vor încerca să contracareze argumentele procurorilor DNA care au cântărit decisiv în hotărârea de prelungire a arestului la domiciliu.

Magistraţii de la Curtea de Apel pot pune capăt perioadei de arest preventiv şi pot înlocui această măsură cu alta, controlul judiciar. Această măsură este mult mai permisivă, cei cinci fiind obligaţi doar să respecte câteva prevederi.

Potrivit Noului Cod de procedură penală, pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

Organul judiciar care a dispus măsura poate impune inculpatului ca, pe timpul controlului judiciar, să respecte şi obligaţia de a nu-şi exercita profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta.

CITEŞTE ŞI: Dosarul MOLOȚ-BARONUL HUNEDOAREI | Cine sunt cei 7 urmăriți penal

Decizia de luni a Curţii de Apel Alba Iulia va fi definitivă.

Cererea lui MIRCEA MOLOŢ a fost RESPINSĂ de Curtea de Apel

4 răspunsuri

  1. Ai doresc acestui nenorocit sa-l lucreze pamantul galben si neoplasmul!

  2. Prezumtia de nevinovatie ce obligatii si ce drepturi prevede ?

  3. Ai doresc acestui nenorocit sa-l lucreze pamantul galben precum si neoplasmul

  4. Pingback: MIRCEA MOLOŢ ar putea fi din nou LIBER - RTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus