Dosarul se judecă la Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru că Muntean este deputat.

Astăzi este programat al șaptelea termen în dosarul în care Mircia Muntean a fost trimis în judecată pentru conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

Este al doilea dosar pe care îl judecă ÎCCJ avându-l ca inculpat pe Muntean. Într-un alt dosar, fostul primar al Devei a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare și 6 ani – termen de încercare, la care se adaugă plata unui prejudiciu în solidar cu o altă persoană pentru abuz în serviciu.

Acum, potrivit unui comunicat al Parchetului, „la data de 30 octombrie 2014, organele de poliție din cadrul municipiului Deva au fost sesizate cu privire la faptul că, în zona aflată în intersecția semaforizată dintre str. Zarandului și str. Mihai Viteazu, pe banda 1 de circulație a sensului de mers Sibiu — Arad, s-a produs un eveniment rutier în care au fost implicate mai multe autoturisme, dintre care unul era condus de Mircia Muntean, fost primar al municipiului Deva.

Din probele administrate în cauză, a reieșit că Mircia Muntean, aflat în stare de ebrietate, a intrat în coliziune cu vehiculele aflate în staționare la culoarea roșie a semaforului, venind din spatele acestora și nereușind să oprească la timp autoturismul la volanul căruia se afla, ulterior îndepărtându-se de zona accidentului. Mircia Muntean a fost descoperit, după aproximativ 20 minute, încercând să escaladeze un gard împrejmuitor din apropiere și dus la locul accidentului de către un polițist.

În buletinul de analiză toxicologică-alcoolemie emis de Serviciul Județean de Medicină Legală Hunedoara, se atestă faptul că Mircia Muntean avea o alcoolemie de 1,30 gr la mie la prima probă de sânge recoltată, respectiv 1,10 gr la mie la cea de-a doua probă. Raportat la decizia nr. 732 din 16 decembrie 2014 a Curții Constituționale, referitoare la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 336 alin. 1 și 3 Cod penal, prin ordonanța din data de 10 martie 2015, s-a dispus recalcularea valorii alcoolemiei lui Mircia Muntean la momentul depistării în trafic, imediat după producerea accidentului, respectiv orele 18:30, în data de 30 octombrie 2014. Astfel, prin raportul de expertiză medico-legal al IML Timișoara, din data de 18 martie 2015, prin interpretarea retroactivă a alcoolemiei s-a concluzionat că la data de 30 octombrie 2014, la ora 18:30, inculpatul Muntean Mircea era în eliminare și ar fi putut avea o alcoolemie teoretică de aproximativ 1,80 gr la mie. Actul medico-legal mai menționează că s-a constatat o neconcordanță între alcoolemia teoretică rezultată din datele de consum și valorile certe stabilite la analiză, neconcordanță ce denotă un consum real de băuturi alcoolice mai mare decât cel declarat”.

Prin același act, procurorii au dispus clasarea cauzei cu privire la comiterea de către Mircia Muntean a infracțiunii de părăsire a locului accidentului, motivat de faptul că în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale.

3 răspunsuri

  1. negrublacknegru@yahoo.ro' Negru Vasile spune:

    Din moment ce sunt atatea dovezi de ce naiba se mai tergiverseaza atat de mult judecata? Sa ne tina pe noi incordati ca va candida dobitocul si ca tampitii il vor vota? Avem nevoie de un nou condamnat la primaria Devei, ca asta care este acum va fi condamnat dupa incheierea mandatului… 🙂

  2. Pingback: 21 martie, nou termen pentru Mircia Muntean - Hunedoara Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus