Deputatul a anunțat sâmbătă că va candida la funcția de primar al Devei din partea partidului fondat și condus de Mircea Geoană.

Aventura politică a lui Mircia Muntean continuă. Deputatul PSD a anunțat sâmbătă, la Deva, în prezența lui Mircea Geoană, că s-a înscris în Partidul Social Românesc. Mircia Muntean spune că decizia de a se înscrie în această formațiune politică este strâns legată de nominalizarea sa drept candidat pentru funcția de primar al municipiului Deva.

„Nu regret că plec din PSD, dar nici nu le reproșez ceva. Totuși, legat de nominalizarea mea, mi se spunea că eu sunt candidatul, dar să mai aștept o lună, două, trei, patru. Pentru a câștiga, trebuie să fiu anunțat din timp. Echipa PSD din județul Hunedoara este bună, dar este îmbătrânită”, a declarat Mircia Muntean.

Președintele PSRO, Mircea Geoană, a confirmat desemnarea lui Mircia Muntean ca și candidat al acestei formațiuni la alegerile din 2016.

„Da, acesta este răspunsul la întrebarea dacă Mircia Muntean va fi candidatul nostru. Ne-am întâlnit cu mulți oameni care ne-au întrebat cînd va reveni Mircia Muntean”, a declarat Mircea Geoană.

Legat de problemele pe care le are în Justiție candidatul desemnat, Mircea Geoană a declarat că „este imposibil să nu greșești când ești primar atâția ani” și că nu există niciun impediment ca Mircia Muntean să candideze.

Mircia Muntean a fost ales primar al Devei în anul 1996, fiind membru PNL. În 2011 a fost exclus din partid și s-a înscris în UNPR. În iunie 2012 a candidat din partea acestei formațiuni la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, însă fără sorți de izbândă. În decembrie 2012, Mircia Muntean a candidat pentru funcția de deputat din partea PDL și a câștigat după redistribuirea voturilor. În 2013 a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar  care a vizat fapte de anuz în serviciu din perioada în care a fost primar al Devei. După pronunțarea condamnării, s-a înscris în PSD. În octombrie 2014, Mircia Muntean a provocat un accident rutier în care au fost implicate 4 autoturisme. Procurorii au stabilit că Mircia Muntean a provocat accidentul aflându-se sub influența băuturilor alcoolice și l-au trimis în judecată. Dosarul se află pe rolul instanței supreme.

PE ACELAȘI SUBIECT: Geoană și-a lansat programul politic la Deva

Un răspuns

  1. marius_valean@yahoo.com' valean marius spune:

    Candidatura va fi respinsa din cauza cazierului.Restul este disperare si tupeu.Sau poate reinoirea clasei politice cu aceiasi mascarici.Nu-i asa Mihaela dragostea mea ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus