În 24 și 25 noiembrie 2023 Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva a fost oaspete în cadrul manifestării culturale găzduite de Liceul de Arte „Ion Vidu” din Timișoara. Ocazia a fost prilejuită de cea de-a XIV-a ediție a festivalului-concurs interjudețean „Cântec, joc și grai străbun”, eveniment anual organizat de Liceul  de Arte „Ion Vidu” în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș. Ca în fiecare an, între zecile de elevi participanți, prestația elevilor de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva a fost  apreciată de juriu.  Eleva  Cigmăian Miruna din clasa a XI-a Muzică, de la clasa de  canto muzică tradițională a doamnei profesoare Bianca Iacoboni Zeiconi, a obținut o bine meritată Mențiune.

Concursul, care își propune promovarea și conservarea folclorului românesc și răspândirea lui în rândul tinerilor elevi din învăţământul preuniversitar  s-a desfășurat pe trei secțiuni:

  • Solişti vocali și soliști instrumentişti
  • Ansambluri de dansuri populare
  • Recitare dialectală (individual)

Miruna a concurat la secțiunea soliști vocali, la care anul acesta au fost înscriși 99 de elevi din județele Timiș, Caraș – Severin, Arad și Hunedoara. Dintre aceștia, 71 de elevi au fost selectați pentru a susține proba finală pe scena sălii „Mihai Perian”, în acompaniamentul Orchestrei Ansamblului Timișul – tineret, condusă de prof. Nicolae Baniciu.

Rezultatul frumos obținut de Miruna împreună cu profesoara ei onorează Liceul de Arte „Sigismund Toduță” și ilustrează încununarea talentului, a muncii, a tenacității individuale,  a  parteneriatului de succes între maestru și discipol, precum și importanța susținerii colective din partea familiei, colegilor și comunității.

Le dorim, elevei Cigmăian Miruna și profesoarei Bianca Iacoboni Zeiconi, dar și tuturor elevilor liceului nostru mult succes și rezultate care să le aducă bucurie și să îi motiveze în a persevera să-și urmeze visele  frumoase.

 

Responsabil pentru relația cu presa,

Prof. Andreea Lupu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus