Pompierii și paramedicii hunedoreni au intervenit într-o localitate izolată din munţii Orăştiei pentru salvarea și transportarea unui bărbat ce necesita asistență medicală de urgență.

Un bărbat de 25 de ani din localitatea Grădiștea de Munte a anunțat în cursul zilei de marți Pompierii Detaşamentului Orăştie că s-a accidentat în propria gospodărie. În urma sesizării, la fața locului s-au deplasat două echipaje de intervenție, unul de pompieri și unul paramedical cu o ambulanţă. După ce au înaintat aproximativ 20 de kilometri pe un drum neamenajat, ultimii 3 kilometri până la pacient l-au parcurs pe jos, gospodăria în care a avut loc accidentul aflându-se într-o zonă montană izolată şi greu accesibilă. La locul intervenției, paramedicii au constatat că bărbatul a suferit o fractură la piciorul stâng. Medicii i-au atașat pacientului o atelă și, după ce s-au asigurat că este în siguranță, l-au transportat pe o distanță de 3 kilometri până la ambulanță.

Bărbatul a fost transportat la Unitatea de primiri urgenţe a Spitalului din Orăştie, unde a fost preluat de medicii specialişti.

Foto: ISU Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus