În această săptămână, o delegație franceză din Regiunea Belfort s-a aflat în vizită în județul Hunedoara unde se pun bazele unui schimb de bune practici în domeniul dezvoltării locale și atragerii de fonduri europene.

Delegația din Franța a fost condusă de Alain Seid, președintele Camerei de Comerț și Industrie din Belfort și a fost primită joi de președintele Consiliului Județean Hunedoara, Adrian David. Cele două părți au discutat despre oportunitățile de colaborare în domeniul schimbului de experiență și de asimilare a bunelor practici în ceea ce privește dezvoltarea locală. „Totul pornește de la educație și formare profesională. Există similitudini între cele două zone reprezentate aici, dar dumneavoastră trebuie să găsiți o alternativă industrială și să abrodați tema cu responsabilitate”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă Alain Seid.

La rândul său, președintele CJ Hunedoara, Adrian David și-a exprimat speranța că, în viitor, colaborarea dintre cele două regiuni va căpăta noi dimensiuni: „Universitatea din Petroșani are deja o tradiție în ceea ce privește schimbul de experiență cu regiunea Belfort. Astăzi, la Consiliul Județean, ne-am strâns mâinile și ne-am promis să colaborăm pe viitor.”

Alain Seid a primit vineri titlul de Doctor Honoris Causa al Universității din Petroșani. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus