Mai mulți directori și șefi din Primăria Deva, o parte dintre consilierii locali și primarul Florin Oancea au fost oaspeții primarului municipiului Oradea.

Delegația de la Primăria Municipiului Deva a ajuns vineri la Primăria Oradea într-o vizită de documentare. Printre cei care au făcut deplasarea se numără atât primarul Florin Oancea, cât și directori și șefi de servicii din administrația publică deveană. De asemenea, au fost prezenți și o parte dintre consilierii locali deveni. De cealaltă parte, primarul Ilie Bolojan și subordonații săi au fost gazdele evenimentului.

Întâlnirea a avut ca scop documentarea în vederea implementării în administrație a unor modele de succes. Primarul Devei, Florin Oancea este de părere că modelul de administrație de la Oradea trebuie luat ca exemplu.

„Primăria Oradea este una dintre cele mai performante din țară. Am venit împreună cu colegii mei din executiv pentru a vedea ce însemană o administrație performantă într-un oraș din România. Un model de succes, care arată că se poate face o administrație modernă, dacă există voință, profesionalism, pasiune”, a declarat Florin Oancea.

În cadrul evenimentului, reprezentanții administrației devene au discutat cu omologii lor din Oradea despre câteva probleme la zi care vizează infrastructura, reabilitarea fațadelor clădirilor, curățenia, administrarea spațiilor verzi, activitatea poliției locale, transportul public, termoficarea, parcările, administrarea obiectivelor turistice și relația funcționar-cetățean.

„Nu trebuie să fiți surprinși, pentru că nu totul este în regulă în municipiul Oradea. Dar, este adevărat că, dacă există o stabilitate la guvernare, dacă sunt directorii pe poziții și există o gândire unitară de-a lungul unor ani, se vede ceva mai bine decât dacă tot schimbăm primari ”, a declarat primarul Ilie Bolojan.

Între modelele pe care primarul Devei intenționează să le preia se numără crearea unui „mall de servicii”, o zonă de relații cu cetățenii, unde oamenii își pot rezolva toate problemele legate de relația cu administrația locală, de la plata taxelor și impozitelor, până la chestiunile legate de starea civilă.

26231259_188027321942226_1946831461828572502_n

 

Un răspuns

  1. Se uita ai nostrii, ca viteii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus