Vizită în teren. Administratorul public al județului, Costel Avram: „Lucrările sunt mult sub graficul asumat. Strabag să trateze cu mai multă seriozitate acest contract”.

Administratorul public al județului, Costel Avram, împreună cu angajații Direcției tehnice a Consiliului județean Hunedoara, s-au deplasat în masivul Parâng pentru a evalua modul în care decurg lucrările la modernizarea drumului de acces spre zona turistică.

Avram susține că lucrările de modernizare a DJ 709A care trebuie executate de STRABAG sunt mult sub graficul asumat prin contract.

„Din păcate, ceea ce am constatat este în măsură nu doar să ne nemulțumească, ci chiar să ne îngrijoreze. Personal, nu pot să înțeleg cum este posibil ca o firmă titrată cum este Strabag să nu acționeze aici decât cu un singur utilaj, iar lucrările să fie mult sub graficul asumat prin contractul semnat cu Consiliul județean, asta în condițiile în care vremea este foarte bună pentru acest tip de lucrări. Mă întreb ce vor face la iarnă, dacă acum nu-și fac treaba așa cum au asumat-o prin contract?”, întreabă administratorul public. 

44213905_1938516516230072_7272069571379462144_n

Costel Avram susține că le-a cerut celor de la Strabag să trateze cu mai multă seriozitate acest contract, pentru că drumul spre Parâng este foarte important pentru Consiliul județean și pentru întreaga Vale a Jiului.

„În ceea ce ne privește, vom monitoriza permanent stadiul lucrărilor din Parâng și vom informa constant opinia publică asupra felului în care acționează cei de la Strabag. Sper că atenționările noastre vor fi luate în serios și vom vedea mai multă acțiune pe acest șantier extrem de important pentru dezvoltarea turismului în Parâng”, a declarat Costel Avram.

Proiectul, în cifre

Valoarea investiției se ridică la 22.065.862,64 lei, din care finanțarea prin PNDL este în valoare de 17.987.524,50 lei. Valoarea contractului de execuție este de 17.308.917,86 lei.

Sectorul care va fi modernizat (cel mai dificil, de altfel) are o lungime de 3,725 km. Lățimea părții carosabile este de 4 m. În cadrul proiectului se vor realiza: 4.525 ml de rigole betonate, 23 de podețe, 2.211 ml de ziduri de sprijin din beton și ciment, 1.249 ml de ziduri de sprijin din gabioane, 2.562 ml de parapeți de siguranță.

Durata de execuție a lucrării este de 27 de luni.

3 răspunsuri

  1. ciprian54@yaho.com' Valea Jiului spune:

    Acelas film cu drumul judetean din Parang ca si cu drumul spre Herculane sau DN 7A , …

  2. decat drum si masini…mai bine gondola…decat telescaunul din 77….

    • dexterhomeboy@yahoo.com' CetateanCinstit spune:

      De-acord cu tine, dar din pacate nu toti vedem asa situatia…Marea majoritate ar dori ca acest drum sa fie asfaltat sa nu-si mai rupa masinile, dorinta cu care si eu as fi de-acord, daca s-ar si duce la bun sfarsit..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus