Consiliul Județean Hunedoara a aprobat luni, în cadrul ședinței de îndată, indicatorii tehnico-economici și documentația necesară pentru proiectul de modernizare, extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Deva.

UPU a SJU Deva funcționează în clădirea principală a spitalului fiind proiectată și realizată în perioada 1975-1978, conform normativelor de la acea dată. În prezent, această unitate nu mai corespunde funcțional actualelor exigențe, susțin reprezentanții CJ Hunedoara.

Lucrările propuse pentru modernizare includ, pe lângă restructurarea spațiilor existente la etajul 1 al pavilionului central și extinderea clădirii cu un corp nou cu regim de înălțime „parter+etaj 1”, comunicarea făcându-se prin intermediul unui corp de legătură cu funcție de coridor.

Extinderea propusă va avea: spațiu triaj – informații, toalete, spațiu decontaminant, spațiu decontaminare, sală de așteptare pacienți, spațiu resuscitare, scară acces et. 1, spațiu tratamente chirurgicale, spațiu gipsare, depozite, lifturi.

În ceea ce privește dotarea secției, prin acets proiect vor fi achiziționate o lampă chirurgicală, un unit dentar stomatologie, etuva pupinel (2 buc) și două aparate EKG.

Proiectul urmează să fie depus la Agenția de Dezvoltare Regională Vest pentru obținerea finanțării europene. Valoarea investiției este de 6.836.050 lei inclusiv TVA.

Durata de realizare a investiției este de 6 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

2 răspunsuri

  1. Rugam Consiliul Judetean Hunedoara PSD (Bobora si Andronache oameni lui Laurentiu Nistor) sa nu mai amane de la an la an asfaltarea drumului judetean din Parang , drumul judetea Valea de Pesti , … valea jiului a votat tot timpul cu PSD de 28 ani la presedentiale , parlamentare , europarlamentare , locale , … si este prioritatra doar in declaratii , se arunca ceva firmituri in ani electorali , …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus