Liderul ALDE Hunedoara intervine din nou în războiul dintre fostul administrator al cetăților dacice și conducerea Consiliului Județean Hunedoara.

Fostul președinte al CJ Hunedoara, Mircea Moloț, intervine în scandalul Brilinsky vs. Vasilescu, după ce fostul administrator a demarat o acțiune de protest prin care cere demisia vicepreședintelui CJ, Sorin Vasilescu.

Mircea Moloț susține că fostul administrator al cetăților dacice are tot sprijinul său.

„Proiectul (de preluare în administrare a cetăților dacice, n. red. ) a durat 8 ani de zile în care m-am bătut cu fiecare ministru al Culturii, indiferent de partidul din care a făcut parte. Trei dintre ei au fost la fața locului și au promis sprijin. A fost dat în administrarea CJ de un aromân, Puiu Hașotti. Opt ani de zile am fost ca picătura chinezească. Al doilea lucru greu și foarte important: este o mândrie, geneza poporului român, iar administrarea trebuia dată pe mâna cuiva care pricepe acest lucru. M-am orientat spre Brilinsky care era unul dintre luptătorii împotriva furtului de la acea vreme. Aș face orice îmi stă în putință ca să –l determin să se ocupe de administrarea acestor cetăți. În ceea ce mă privește ca persoană fizică și politică mă are un atașat al lui, deși eu cred că dacă vrei să lupți trebuie să o faci din interior. Dar dacă îl ajută cu ceva îi transmit că îl sprijin în demersul lui, a declarat miercuri într-o conferință de presă Mircea Moloț.

Întrebat dacă declarația sa poate avea efecte în coaliția în care ALDE se află alături de PSD, Mircea Moloț a declarat că, la nivelul județului nu există o astfel de coaliție.

„Nu este nicio coaliție PSD+ALDE la nivelul județului. La nivelul județului nu există niciun protocol între PSD și ALDE. Nu știu de ce o cere (demisia lui Sorin Vasilescu, n. red.), cert este că i s-a făcut viața imposibilă și ca atare… Asta a fost ideea, de a-l schimba cu o altă persoană. Asta nu înseamnă cu rupem vreo alianță”, a spus Moloț.

Explicația lui Mircea Moloț are o motivație bizară: ALDE nu a reușit în 2016 să intre în Consiliul Județean așa că nu are cum să colaboreze cu PSD. 

La nivel județean, ALDE are subprefect în persoana lui Dorel Bretean și cel puțin doi directori în companii de stat: Nelu Ardelean (Complexul Energetic Hunedoara) și Ioan Prip (SC Apaprod SA).

2 răspunsuri

  1. Ioan Prip este la Hidroelectrica Hateg!

  2. Ce bomba se știa din totdeauna că nu a existat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus