Deși s-a întors în politică, devenind președinte ALDE Hunedoara, Mircea Ioan Moloț nu poate candida, deocamdată, la alegerile generale, dacă, bineînțeles, și-ar dori acest lucru. Interdicția de 3 ani ar expira în ianuarie 2018.

În 21 ianuarie 2015, Mircea Ioan Moloț și-a pierdut mandatul de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a dat câștig de cauză Agenției Naționale de Integritate în procesul pe care Moloț l-a intentat ANI. Potrivit Agenției, Mircea Ioan Moloț s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 septembrie 2008 — 30 ianuarie 2009, deoarece a deținut, simultan, atât funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, cât și pe cea de președinte al Adunării Generale a Acționarilor, respectiv reprezentant al CJ Hunedoara în AGA de la societatea comercială de interes local, SC Drumuri și Poduri SA Deva. Mircea Moloț a contestat, în instanță, raportul ANI prin care era declarat incompatibil, însă a pierdut procesul la Curtea de Apel Alba-Iulia, în 20 februarie 2013. Recursul acestuia a fost respins de Înalta Curte de Casație și Justiție în data de 21 ianuarie 2015.

Există, totuși, și alte portițe prin care el ar putea scăpa de interdicția de a candida. Cea mai simplă ar fi ca Parlamentul să modifice legea. Și cealaltă – să se adreseze instanței. Vă reamintim că Mircea Diaconu, care avea tot această interdicție, și-a câștigat în instanță dreptul de a candida, în mai 2014, la europarlamentare.

Mircea Ioan Moloţ este urmărit penal de procurorii DNA, Serviciul Teritorial Alba Iulia, pentru trafic de influenţă în formă continuată, luare de mită în formă continuată, folosirea influenţei ori autorității în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, instigare la spălare de bani, conflict de interese şi deţinerea fără drept a unui document ce conţine informaţii secrete de stat. Este vorba de dosarul cu numărul 179/P/2013.

Un răspuns

  1. Poate candida la pozitia de vataf la formatia de calusari de la Martinesti, ca in copilarie nu a avut ocazia deoarece era prea mic de stat si asa a ramas cu sechele.
    De atunci se tot viseaza in toate ipostazele, dar conditia nu si-o poate depasi chiar daca are bani si prosti in jur sa-i sufle in “panze”.
    De unde nu-i….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus