După ce a pierdut două procese cu ANI, unul definitiv și altul pe fond, președinte ALDE se judecă pentru un al treilea raport întocmit de inspectorii de integritate.

Marți, 20 iunie, la Curtea de Apel Alba Iulia are loc un nou termen în dosarul în care Mircea Moloț contestă raportul Agenției Naționale de Integritate care a stabilit că fostul președinte al CJ Hunedoara a încălcat reglementările legale privind conflictul de interese.

Ce spune ANI

Potrivit reportului întocmit de ANI, „în perioada exercitării mandatului de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, MOLOȚ MIRCEA IOAN a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Judeţean privind aprobarea acordării unor finanțări nerambursabile pentru anul 2013 (respectiv acordarea finanțării nerambursabile unor asociații de tineret, cultură, cluburi sportive și unități de cult din județul Hunedoara, în cuantumurile prevăzute în anexa hotărârii) și a semnat  Nota de fundamentare aferentă acestei Hotărâri a Consiliului.”

În baza acestei hotărâri, Episcopia Devei și a Hunedoarei a fost finanţată cu suma de 2.000.000 lei.

MOLOȚ MIRCEA IOAN a activat în perioada 15 mai 2010 – 10 martie 2014 ca membru al Adunării Eparhiale a Episcopiei Devei și Hunedoarei, fiind delegat și ca membru al Consiliului Eparhial.

Recent, Mircea Moloț a pierdut pe fond un proces cu ANI în care a contestat un raport care se refereea tot la încălcarea regimului juridici în materie de conflict de interese administrativ. În ianuarie 2015, Mircea Moloț și-a pierdut mandatul de președinte în urma unei decizii defintive a ÎCCJ privind un raport de incompatibilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus