Cererea de întreruperea executării pedepsei din motive de sănătate formulată de Monica Iacob-Ridzi are un nou termen de judecată vineri la Tribunalul Ilfov.

La şedinţa trecută, magistraţii au acordat un nou termen pentru că nu fusese finalizată expertiza medico-legală cu privire la starea de sănătate a fostului ministru.

Reamintim că instanţa a solicitat întocmirea unei expertize medico-legale care să arate dacă Monica Iacob-Ridzi poate sau nu să se trateze în spitalele din penitenciare sau în reţeaua sanitară a Ministerului Sănătăţii, cu asigurarea pazei permanente. În funcţie de aceste rezultate, magistraţii vor decide dacă fostul ministru rămâne în închisoare sau se impune întreruperea executării pedepsei.

Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată în 16 februarie 2015 la cinci ani de închisoare cu executare pentru organizarea evenimentelor din 2 mai 2009, atunci când era ministru al Tineretului şi Sportului. Fostul demnitar a încercat din timpul judecării procesului să-i convingă pe magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că nu va putea să suporte condiţiile de carceră, aducând la dosar mai multe acte prin care să arate starea precară de sănătate, dar nu a reuşit. Recent, Monica Iacob-Ridzi a adresat o cerere de graţiere către Preşedinţia României, susţinând că a recurs la acest gest, deoarece „vrea să mai trăiască”, scrie presa locală.

stiripesurse.ro

2 răspunsuri

  1. Eu îi doresc „să trăiască” în pușcărie!

  2. Dupa ce-i vor da drumul,vor disparea si “bolile”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus