Elaborarea bugetului multianual 2021-2027 al UE, finalizarea unui acord pentru Brexit, conturarea ferma a reformei din euro-zona si obtinerea acordului statelor membre pentru o politica europeana in domeniul migratiei, acestea vor fi, conform presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, prioritatile UE in urmatoarele luni.

Prezent in hemiciclul Parlamentului European pentru a sustine ultimul sau discurs anual despre starea Uniunii – SOTEU 2018 – inaintea alegerilor europene din primavara anului viitor, Juncker le-a vorbit deputatilor in binecunoscutul sau stil monoton, folosind, ca de obicei, in mod alternativ cele trei limbi: engleza, franceza si germana.

Presedintele Comisiei a parut a fi obosit, imbatranit, a avut cateva momente in care coerenta sa a lasat de dorit. Prin continutul si modul de prezentare, discursul a parut a fi mai degraba un testament decat un discurs vizionar, asa cum ne-am fi asteptat de la un presedinte al Comisiei Europene aflat in ultimul an al mandatului sau.

sursa: .ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus