Sursa: Biroul de presă al CJ Hunedoara

UPDATE:

Președintele Consiliul Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a participat, tot astăzi, la întâlnirea cu Grupul de Lucru pentru Planul Teritorial pentru Tranziția Justă (PTTJ) al județului Hunedoara, desfășurată la Petroșani, la sediul Universității.

La ședință a fost prezent secretarul de stat în cadrul Ministerului Investițiilor și Fondurilor Europene, Ovidiu Cîmpean, care se află în vizită în județul Hunedoara.

Întâlnirea de lucru a avut ca temă principală de discuție oportunitățile de finanțare disponibile pentru dezvoltarea județului Hunedoara, prin programele gestionate de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în cadrul Mecanismului pentru o Tranziție Justă.

„Cea mai mare satisfacție a noastră este că din cele 6 județe care beneficiază de Mecanismul pentru o Tranziție Justă, județul Hunedoara va primi un sfert din totalul fondurilor alocate – 510 milioane de euro. Este pentru prima dată când județul nostru beneficiază de fonduri atât de consistente pentru derularea proiectelor de dezvoltare a fostelor zone monoindustriale. De altfel, am și fost felicitați de către reprezentantul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, aici de față, pentru această reușită”, a declarat președintele Laurențiu Nistor.

În Valea Jiului funcționează una dintre cele două structuri asociative de dezvoltare integrată din județul Hunedoara (cealaltă înglobează zona de nord a județului, mai precis municipiul Brad și 15 comune). Este vorba despre Asociația pentru Dezvoltare Teritorială Integrată „Valea Jiului”, formată din cele 6 UAT-uri din regiune: Aninoasa, Lupeni, Petrila, Petroșani, Uricani și Vulcan.

În perioada imediat următoare, județul Hunedoara va primi vizita comisarului european pentru Coeziune și Reforme, Elisa Ferreira, responsabilul care are în gestiune fondurile europene la nivel comunitar.

_______

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a participat, în această dimineață, la Brad, la o întâlnire de lucru care a avut ca scop prezentarea oportunităților de finanțare disponibile prin programele gestionate de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, reprezentat de domnul secretar de stat Ovidiu Cîmpean.

Consiliul Județean Hunedoara și primăriile din zona de nord a județului, fac parte din structura asociativă de tip ITI (Investiții Teritoriale Integrate), alături de locuitorii din zona Munților Apuseni, din județele Alba, Bihor, Cluj și Arad, ce poartă numele „MOȚII, ȚARA DE PIATRĂ”.

„Felicit inițiatorii acestui demers pentru faptul că au elaborat o strategie de dezvoltare a UAT-urilor din cele cinci județe din Munții Apuseni. Județul Hunedoara este singurul județ din România pe teritoriul căruia există două structuri asociative de dezvoltare teritorială integrată, respectiv Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Moții, Țara de Piatră”, și Asociația pentru Dezvoltare Teritorială Integrată „Valea Jiului”, care vor beneficia de finanțări europene nerambursabile”, a declarat președintele Laurențiu Nistor, în cadrul întâlnirii de la Brad.

Din ADI „Moții, Țara de Piatră” fac parte 5 județe din zona Munților Apuseni (Alba, Arad, Bihor, Cluj, Hunedoara) și 16 UAT-uri din județul Hunedoara (Baia de Criș, Balșa, Băița, Blăjeni, Brad, Bulzeștii de Sus, Buceș, Bucureșci, Certeju de Sus, Crișcior, Geoagiu, Luncoiu de Jos, Ribița, Tomești, Vața de Jos, Vălișoara). Asociația pentru Dezvoltare Teritorială Integrată „Valea Jiului” este formată din 6 UAT-uri din județul Hunedoara: Aninoasa, Lupeni, Petrila, Petroșani, Uricani și Vulcan.

ni2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus