Parlamentarii hunedoreni ai PNL, PSD și UNPR vorbesc despre șansele pe care le are moțiunea de cenzură „Demite-l pe Victor Ponta!”

În document, parlamentarii liberali susţin că premierul Victor Ponta, fiind trimis în judecată, compromite o naţiune întreagă şi că liderii UNPR şi PSD, Gabriel Oprea şi Liviu Dragnea, sunt “complicii” acestuia dacă îl susţin în continuare.

“Partidul Naţional Liberal a decis să depună, de îndată, această moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Victor Ponta pentru că situaţia actuală, cu un premier trimis în judecată, compromite o naţiune întreagă. În orice altă ţară din UE, premierul şi-ar fi dat demisia în momentul următor începerii urmăririi penale, adică acum mai bine de trei luni”, spun liberalii în moţiunea de cenzură.

PNL mizează pe conștiința Generalului

În demersul lor, liberalii par să se bazeze în mare măsură pe atitudinea parlamentarilor din partidul condus de Gabriel Oprea. De altfel, PNL a deschis ușa dialogului colegilor din UNPR, însă negocierile pe acest subiect par departe de a se fi încheiat.

Deputatul PNL Bogdan Țîmpău a declarat pentru Hunedoara Liberă că nu numai problemele din Justiție ale premierului l-au determinat să susțină moțiunea, ci și promisiunile neonorate față de Complexul Energetic Hunedoara:

„Dacă Gabriel Oprea și UNPR nu sunt ipocriți, moțiunea are șanse să treacă. Nu putem avea în fruntea Guvernului o persoană care are și calitatea de inculpat. Victor Ponta este un premier compromis. În situația sa, dacă era membru PNL, pierdea sprijinul politic. Voi vota pentru moțiune și pentru că Victor Ponta a mințit că are soluții pentru Complexul Energetic Hunedoara și pentru că autostrada Orăștie-Sibiu, pe care a inaugurat-o în campania electorală, s-a surpat. Victor Ponta este nociv și voi încerca să conving cât mai mulți colegi să voteze moțiunea”, susține deputatul Bogdan Țîmpău.

UNPR îl trimite pe Predoiu la muncă

Oamenii lui Gabriel Oprea nu par impresionați de avansurile politice făcute de liberali. Ba mai mult, le arată obrazul! Liderii UNPR susțin că PNL a greșit atunci când a avansat un singur nume (Cătălin Predoiu) pentru preluarea funcției de premier dacă moțiunea va trece. În aceste condiții, senatorul UNPR de Valea Jiului, Haralambie Vochițoiu, îi recomandă co-președintei PNL să-i găsească „premierului desemnat de PNL” un loc de muncă.

„Șansele să treacă moțiunea sunt zero. Principiul pe care merg ei (parlamentarii PNL, n. red.) este să-l dea jos pe Victor Ponta ca să-l instaleze pe Predoiu, iar ca să faci asta pentru un singur om care acum e șomer, e prea puțin și irelevant pentru România. Doamna Gorghiu îl poate angaja pe domnul Predoiu ca și consilier la Parlament. Economia funcționează, este în creștere, salariile tăiate cu avizul domnului Predoiu au fost reîntregite, alocațiile mărite, Guvernul își face datoria, așadar nu există niciun motiv pentru ca un parlamentar să voteze această moțiune”, spune senatorul Haralambie Vochițoiu, care adaugă că UNPR nu va vota împotriva unui Guvern din care face parte. 

PSD nu-și face probleme: Guvernul rezistă

Liderii PSD abordează tema moțiunii de cenzură cu siguranță deplină: social-democrații susțin că nu au niciun motiv de îngrijorare din moment ce rezultatele Guvernului sunt pozitive, iar economia înregistrează creșteri.

Președintele PSD Hunedoara, deputatul Laurențiu Nistor, este liniștit și declară că moțiunea de cenzură nu va trece de votul Parlamentului de marți:

„Este un drept democratic al PNL să depună o moțiune de cenzură, însă nu are nicio șansă de a fi votată. S-au cam grăbit, iar lor, graba nu le face bine. Pe ei nu-i interesează ce s-a făcut și ce se face bine de către actualul Guvern, vor doar să acapareze puterea. Nu au oameni pregătiți, de aceea nici nu vin cu soluții. În plus, faptul că au programat și un miting în ziua dezbaterii moțiunii spune totul despre intențiile lor reale”, a declarat pentru Hunedoara Liberădeputatul Laurențiu Nistor. 

Moțiunea de cenzură a PNL va fi supusă dezbaterilor și votului în plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților din data de 29 septembrie 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus