ALDE, partidul condus în județ de Moloț, ar putea suferii pierderi serioase.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost adus joi dimineaţa la DNA, de la Spitalul Penitenciar Rahova, pentru a fi audiat. Primele informaţii furnizate de surse juridice indică un nou dosar pe numele lui Vîntu, în care acesta ar urma să fie pus sub învinuire pentru trafic de influenţă pe lângă un politician important.

Deşi nu există încă mai multe informaţii clare, surse politico-juridice susţin, pentru stiripesurse.ro, că ar fi vorba despre un dosar care ar putea zgudui din temelii clasa politică. Potrivit surselor, politicianul important despre care se vorbeşte în noul dosar al lui Vîntu ar fi Călin Popescu Tăriceanu, șeful politic al lui Mircea Moloț.

Procurorii DNA ar investiga dacă Vântu i-a dat un milion de euro lui Tăriceanu, prin intermediul lui Bogdan Olteanu, în 2008, în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Această informaţie nu poate fi verificată deocamdată.

Călin Popescu Tăriceanu era premier la data numirii jurnalistului Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. După doar trei luni, Tăriceanu a părăsit Palatul Victoria, iar Liviu Mihaiu a fost schimbat din funcţie la scurt timp. Bogdan Olteanu (PNL) era preşedinte al Camerei Deputaţilor în 2008, iar Vîntu încă deţinea Realitatea TV.

Dacă informaţiile se confirmă, cu doar patru luni înainte de alegeri, consecinţele ar putea fi catastrofale pentru ALDE, dar nici liberalii nu ar fi scutiţi de probleme. Olteanu a fost numit viceguvernator al Băncii Naționale a României în 2009, însă era printre liderii PNL la data faptelor vizate de DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus