Prezent duminică la Deva, Mihai Răzvan Ungureanu a prezentat criteriile care trebuie îndeplinite de cei care doresc să devină candidați din partea Forței Civice la alegerile europarlamentare. Fostul premier a vorbit și despre alegerile care vor avea loc în Colegiul 3

Forța Civică va avea un candidat tânăr, cu potențial la alegerile parțiale care vor avea loc în același timp cu cele pentru Parlamentul European. „Colegiul 3 reprezintă o zonă cu oameni cinstiți, care știu ce e munca. Nu există blestemul Dan Radu Rușanu și nici vraja numită Mariana Câmpeanu. Eu cred că își poate face loc un om tânăr”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

Liderul formațiunii la nivel județean, Cristian Grigoraș, a declarat că organizația pe care o conduce nu va avea un reprezentant pe lista de candidați pentru alegerile europarlamentare, tocmai pentru a da posibilitatea candidatului din Colegiul 3 să obțină un scor cât mai bun. „75% din membri noștri nu au mai făcut politică, nu sunt familiarizați cu acest domeniu, așa că am ales să evităm încurcăturile și vom participa la alegerile parțiale din Colegiul 3, fără a avea un reprezentant pe lista pentru P.E.”, a declarat Cristian Grigoraș.

Penalii și colaboratorii fostei Securități nu au ce căuta pe listele Forței Civice

Partidul Forța Civică își va definitiva lista de candidați pentru alegerile europarlamentare în preajma datei de 23 martie. Până atunci însă, alegătorii îi vor putea cunoaște pe viitorii candidați din proiectele acestora care vor fi prezentate în materiale video postate pe internet.

„Suntem singurul partid din România care are criterii clare de accedere pe lista candidaților. Aceștia trebuie să aibă cazierul judiciar curat, nu vom avea oameni urmăriți penal pe liste. De asemenea, nu veți găsi la forța civică foști colaboratori ai Securității, ci oameni cu biografii profesionale ireproșabile. Fiecare candidat la alegerile pentru Parlamentul European are un proiect pentru România, care va fi expus într-o limbă de circulație internațională și va fi făcut public”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu, președintele Forței Civice.

A trecut vremea personajelor caraghioase ale zoologiei politice

Liderul Forței Civice a mai declarat că, în comparație cu listele altor partide politice, la Forța Civică nu se vor regăsi „clienți poltici, rude, oameni care așteaptă recompense politice sau prieteni în varii grade de emoție.”

Mihai Răzvan Ungureanu a vorbit la Deva și despre ce înseamnă alegerile parlamentare: „Etapa încercărilor și a experimentelor a trecut. Nu ne mai putem permite să plătim din banii noștri ai tuturor personaje caraghioase ale zoologiei politice”, a declarat fostul premier referindu-se la politicieni precum George Becali sau Corneliu Vadim Tudor, care au ajuns în Parlamentul European în urma alegerilor din anul 2009. „Lansez public la Deva, în premieră, o provocare pentru liderii partidelor de centru-dreapta și de stânga: să avem o întâlnire publică în jurul unei mese pentru a vorbi despre ce însemnă alegerile europarlamentare din punctul de vedere al bunei reprezentări a României”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

În ceea ce privește targetul Forței Civice la alegerile europarlamentare, Mihai Răzvan Ungureanu a declarat doar că „2 europarlamentari este prea puțin”. „În județul Hunedoara, ne-am propus să obținem pe 25 mai cel puțin 10% din voturile alegătorilor”, a declarat Cristian Marius Vladu, secretar general al organizației județene a Forței Civice.

3 răspunsuri

  1. Pingback: MRU: ”Nu există blestemul Dan Radu Rușanu și nici vraja Mariana Câmpeanu” – Stiri pe surse - Cele mai noi stiri

  2. predadorina28@yahoo.com' Preda Dorina spune:

    Cu tot respectul MRU nu imi inspira incredere,iar d-l Razvan Ungureanu nici atat.

  3. Pingback: MRU: ”Nu există blestemul Dan Radu Rușanu și nici vraja Mariana Câmpeanu” – articol stiripesurse.ro | Forţa Civică - filiala Timiş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus