Dan Bobouțanu: "Primăria municipiului Hunedoara și angajații acestei instituții nu vor ceda niciodată unor astfel de presiuni, indiferent din partea cui ar veni."

Comunicat de presă

“În urmă cu trei ani, am demarat inițiativa „10 pentru Hunedoara”, prin care am oferit locuitorilor municipiului Hunedoara posibilitatea de a-și alege persoanele care ar trebui să-i reprezinte în Consiliul Local. La momentul respectiv, inițiativa s-a bucurat de un real succes și unul dintre consilierii locali PSD a fost ales de către hunedoreni, prin vot popular. Este un proiect de care sunt mândru și pe care îmi doresc să îl reiau anul viitor, pentru că mereu voi îndemna tinerii să intre în politică, să se implice în viața comunității.

Constat cu regret că domnul Raul Scurtu, pe care societatea civilă l-a ales să o reprezinte în Consiliul Local, face politică, dar nu în interesul cetățeanului. Din păcate, Raul Scurtu i-a dezamăgit pe cei care l-au ales, dovedindu-se a fi un reprezentant al societății civile nedemn de a face politică. Condiția de bază pentru a fi consilier local din partea Partidului Social Democrat este punerea interesului public, al cetățeanului, înaintea celui propriu.

Concret, domnul Raul Scurtu, consilier local PSD în Consiliul Local al municipiului Hunedoara, a ales să facă „opoziție” în interiorul partidului care l-a propulsat, făcând uz de funcția pe care o deține, pentru a încerca să obțină fără licitație dreptul de proprietate asupra unui teren pe care a construit ilegal și ocupă abuziv 18 metri pătrați din domeniul public. Raul Scurtu este deranjat că nu i se promovează un proiect de hotărâre (pentru care a primit aviz de nelegalitate din partea secretarului municipiului Hunedoara, întrucât nu a putut face dovada că este constructor de bună credință), proiect în urma căruia să poată cumpăra fără licitație terenul de sub clădirea construită pe terenul municipalității. Clădirea pe care o deține domnul Scurtu a fost construită pe o suprafață mai mare decât era prevăzut în contractul de concesiune.

Domnul Raul Scurtu a pus presiune pe funcționarii publici ai Primăriei, solicitând în mod repetat să își adjudece un teren pe care a construit ilegal. Primăria municipiului Hunedoara și angajații acestei instituții nu vor ceda niciodată unor astfel de presiuni, indiferent din partea cui ar veni – consilier local din partea opoziției sau a puterii, iar legea trebuie respectată indiferent de funcția deținută.

Din cauza comportamentului domnului consilier, pe care îl considerăm nepotrivit cu poziția de ales local pe care o ocupă în acest moment, conducerea organizației municipale a PSD se va întruni săptămâna viitoare pentru a pune în discuție aceste ieșiri publice menite să pună presiune, cu propunerea de retragere a sprijinului politic al domnului consilier Scurtu.

Dan Bobouțanu,

Președintele organizației municipale PSD Hunedoara,

Primarul municipiului Hunedoara”

2 răspunsuri

  1. De vorbește ca sperturile din spital ajung și pe la primarie…

  2. cum e dom primar cu cota la comenzile sub 200000 euro?pica bine nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus