Valoarea totală a proiectului este de 5.382.947, 46 lei și are o durată de implementare de 20 de luni.

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, a semnat astăzi, un nou contract cu finanțare europeană pentru un proiect care vizează reabilitarea, modernizarea și dotarea unităților de învățământ antepreșcolar și preșcolar din municipiul Hunedoara – Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1.

Valoarea totală a proiectului este de 5.382.947, 46 lei și are o durată de implementare de 20 de luni. Un număr de 259 de copii din municipiul Hunedoara vor beneficia astfel de o grădiniță modernă și dotată cu tot ceea ce e necesar

„Una din prioritățile mele este să investesc în tânăra generație, pentru că ei sunt viitorul nostru. În momentul de față se află în reabilitare Grădinița Floarea Soarelui din cartierul Micro 3 și Grădinița Prichindelul, din cartierul OM. Urmează să înceapă lucrările de reabilitare la Grădinița Dumbrava Minunată din cartierul Micro 4 și se continuă lucrările de reabilitare la fostele școli generale nr. 8 și nr. 12. Așa cum am declarat în anul în care am fost ales primar, dezvoltarea unei comunități se poate face cel mai bine prin atragerea de fonduri europene și guvernamentale. În acest moment, Primăria Municipiului Hunedoara a atras fonduri europene în valoare de 56,5 milioane de euro, la care, dacă adăugăm și cele 10 milioane de euro din fonduri guvernamentale, rezultă un total de 66,5 milioane de euro – sumă similară cu bugetul intern de investiții al municipiului Hunedoara pe 25 de ani”, declară Dan Bobouțanu.

Proiectul semnat astăzi presupune reabilitarea, modernizarea și dotarea Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 1 (Piața Florilor, nr. 1 bis, în regim de înălțime S+P+1E, suprafață construită desfășurată de 1.922 mp).

Dintre lucrările de intervenție amintim:

  • Consolidarea clădirii
  • Reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii și înlocuirea tâmplăriei interioare
  • Reabilitarea acoperișului tip terasă, inclusiv repararea sistemului de colectare a apelor meteorice de la nivelul terasei
  • Refacerea finisajelor interioare și exterioare, lucrări de recompartimentare interioară
  • Reabilitarea termică a sistemului de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde de consum
  • Reabilitarea / modernizarea instalației de iluminat
  • Crearea de facilități / adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități
  • Amenajarea spațiului exterior cu locuri de joacă
  • Echiparea cu mobilier și dotări specifice procesului educațional.

gradinita PP1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus