Centrul Civic al Municipiului Hunedoara se va schimba radical din punct de vedere arhitectural.

 

Spațiul cuprins între intersecția Bulevardelor Corvin cu Dacia și Casa de Cultură va fi transformat radical prin amenajarea unui număr de trei fântâni arteziene, cea mai mare dintre acestea fiind proiectată „să cânte” – pentru că este vorba despre o fântână muzicală, în fața Casei de Cultură.

Esplanada din fața Casei de Cultură va fi principalul punct de atracție pentru hunedorenii care își vor petrece timpul liber în acest spațiu.

proiecte hunedoara (4)proiecte hunedoara (5)

„Din punctul meu de vedere, cel mai important proiect este conceptul esplanada de pe bulevardul Corvin, o idee din vremea fostului primar Remus Mariș. Această idee a existat și înainte de 1989, dar niciodată nu s-au găsit bani sau un concept care să mulțumească pe toți. Primarul Ovidiu Hada a făcut alți pași în acest sens, a fost realizat un Plan Urbanistic Zonal, au fost dezbateri, însă nu s-a realizat. Și în mandatul trecut al Consiliului Local a fost dezbătută o formă a proiectului. După toate procedurile parcurse, după ce am realizat studiul de trafic, putem prezenta public noul concept arhitecural. Nu este vorba despre o simplă transformare a Bulervardului Corvin în cale pietonală, este mai mult decât atât. Acesta este singurul concept arhitectural realizat până acum care răspunde tuturor așteptărilor”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu.

Fântâna arteziană muzicală care va fi amenajată în fața Casei de Cultură va fi realizată cu sisteme de funcționare la standardele anului 2018. Jeturile controlate pot ajunge până la o înălțime de 10 metri prin tehnologii avansate, iar linia melodică și jeturile de apă vor fi sincronizate. Sistemul audio va fi conceput astfel încât sunetele să fie redate cu acuratețe, dar să nu deranjeze ca volum. Pompele utilizate vor fi de ultimă generație, iar iluminatul arhitectural va fi realizat strict pe tehnologie LED. Construcția celor 3 fântâni se ridică la aproximativ 5 milioane de lei, bani care vor fi asigurați din bugetul local. Amenajarea esplanadei din fața Casei de Cultură va costa aproximativ 1,3 milioane de lei, sumă ce cuprinde și o parte din lucrările de amenajare a centrului pietonal.

„Am vorbit cu mulți cetățeni din Hunedoara, le-am spus intențiile, mulți au fost de acord. Nu și-au imaginat că putem gândi așa. Mulți s-au speriat crezând că vom scoate copacii din zonă. Acolo unde se impune vom renunța la acei arbori ale căror rădăcini pot afecta structura, însă vom planta alții în loc. Din acest concept nu lipsesc arborii”, a mai spus Dan Bobouțanu.

proiecte hunedoara (2)proiecte hunedoara (1)

Accesul auto pe noua zonă va fi permis doar pentru aprovizionarea punctelor comerciale și în intervale orare stabilite anterior. În rest, accesul va fi blocat prin stâlpi retractabili. De asmenea, autoritățile au luat în calcul și asigurarea accesului a echipelor de intervenție în caz de urgență, inclusiv a autospecialelor folosite de pompieri. Accesul auto în zona Casei de Cultură va fi realizat pe două sensuri, prin spatele imobilului. Rețelele de electricitate vor fi introduse în sisteme subterane.

Potrivit reprezentanților administrației publice, lucrările ar trebui să înceapă în luna august a acestui an și să fie finalizate, cel mai târziu, în primăvara anului viitor.

3 răspunsuri

 1. Grigoruta@gmail.com' Radu Valentin din Micro5 spune:

  Cine a scris articolul să mănânce o salată de gogoși acrită cu oțet de prune, pentru că acest articol pare mai degrabă un pliant politic dat cu zahăr pudră și aruncat în căsuțele poștale pe ascuns. Publicație de 1.80 lei (atât costă zahărul la reducere in hypermarket). Termen de finalizare? Implicațiile proiectului? Situația traficului după?
  Să vă spun eu: termenul de finalizare îi după alegerile locale, implicațiile proiectului: bugetul va trebui mărit din cauza unor “complicații”, traficul va fii congesionat pe ambele artere paralele cu strada ce va fii închisă etc. Așa pe scurt…
  Rușine!

 2. Si toti care vin in zona teatru la munca unde vor parca?

 3. Buna ziua,
  de ce nu supuneti votului proiectele pe care doriti sa le realizati…..da. da consiliul local voteaza.. am inteles 😂😂cred ca canlizarea si alimentarea cu apa a satelor din jurul Hunedoarei era mult mai inportanta…nu doresc sa va jignesc D-ule Primar ca mas jigni pe mine . Dar ganditi ca si un Popa si nu ca si un Taximetrist..
  Asta e .. Sunt convins ca turisti straini vor aprecia Fantana!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus