Radiografia Smart City în România: La finalul lunii martie sunt 330 de inițiative, în 45 de orașe

Vegacomp Consulting, integratorul de soluții inteligente, intră în cel de-al doilea an în care prezintă radiografia proiectelor Smart City din România, iar raportul lunii martie 2019 aduce pe listă 330 de iniţiative aflate în stadiul de proiect, în curs de implementare sau deja finalizate, în 45 de orașe mari, medii și mici din țară.

Dacă, în toamna anului 2018, raportul prezenta o piață de Smart City care depășea 300 de proiecte realizate în România, în martie 2019, numărul ajunge la 330 de iniţiative.

Alba Iulia, Arad, Avrig, Bacău, Balș, Brașov, București, Bumbesti-Jiu, Călărași, Cernavodă, Comănești, Constanța, Cluj-Napoca, Deva, Fălticeni,  Galați, Giurgiu, Gura Humorului, Hunedoara, Iași, Lugoj, Mangalia, Mizil, Moinești, Odobești, Oradea, Petroșani, Piatra Neamț, Predeal, Reghin, Reșița, Satu Mare, Seini, Sibiu, Slatina, Suceava, Târgoviște,  Târgu Jiu, Târgu Mureș, Târgu Neamț, Târnăveni, Timișoara, Tîrgu Bujor, Tulcea și Turda sunt orașele notate în raport, fiecare cu minimum un proiect Smart City concretizat.

Topul primelor orașe, în funcție de numărul de proiecte în plan, în curs de implementare sau livrate este: Alba Iulia (103), Brașov (20), Timișoara, București (19), Arad, Iași (18), Cluj-Napoca (16), Sibiu (13), Oradea, Avrig (12), Constanța, Piatra Neamț (11), Hunedoara, Slatina (6).

Proiectele Smart City identificate își păstrează clasificarea, în aceleași șase Verticale Smart City – Smart Economy, Smart Mobility, Smart Environment, Smart People, Smart Living și Smart Governance, verticale care sunt în concordanță cu raportările Uniunii Europene.

Sursa: forbes.ro

Un răspuns

  1. Tehnologia 5 G este cea mai periculoasa pentru orice vietate de pe acest glob iar voi vreti sa ne conectati la ea si credeti ca suneti “smart”???!!! Toate albinele vor muri, in lume sunt peste 200 de cercetatori care au spus clar acest lucru. Tehnologia “smart” este pentru idiotii care nu au inteles acest pericol pentru intreaga planeta !!! Treziti-va oameni buni,inainte ca 5G sa se instaleze si semnati si voi in linkurile de mai jos, iar apoi trimiteti si altora ca sa se mobilizeze. Daca nu vom face aceasta impreuna,atunici va fi prea tarziu. Declar un NU hotarat acestei idiotenii !!!
    https://www.5gspaceappeal.org/
    https://www.5gappeal.eu/
    https://www.5gappeal.eu/scientists-and-doctors-warn-of-potential-serious-health-effects-of-5g/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus