Expoziţia va fi deschisă la Muzeul Regal din Mariemont în perioada 20 noiembrie 2021 – 17 aprilie 2022

În urmă cu un an, Muzeul Civilizației Dacice și Romane a fost invitat să participe la expoziția temporară itinerantă Le Mystère Mithra : Plongée au coeurd’un culte romain, organizată de Muzeul Regal din Mariemont, Belgia, în parteneriat cu Muzeul de Arheologie din Toulouse, Franța și Muzeul de Arheologie din Frankfurt, Germania.

Artefactul cu care muzeul va fi prezent în cadrul acestui proiect expozițional internațional este un relief ajurat cu reprezentarea zeului Mithras (nr. inv. 238), descoperit la finalul secolului al XIX-lea în mithraeum-ul de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

Expoziţia va fi deschisă la Muzeul Regal din Mariemont în perioada 20 noiembrie 2021 – 17 aprilie 2022.

 

„Muzeul Civilizației Dacice și Romane, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, a fost invitat să participe la un eveniment expozițional de mare anvergură, care se vernisează în data de 20 noiembrie 2021, în Belgia, la Mariemont, alături de muzee de prestigiu din Belgia, Franța și Germania. Devenim astfel ambasadori culturali ai județului Hunedoara și ai României. Muzeul Civilizației  Dacice și Romane Deva este recunoscut drept  un actor important pe scena culturală a Europei” a declarat Liliana Țolaș, managerul Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva.

Sursa: MCDR Deva

4' 3 2 1 (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus