Deputatul PSD de Hunedoara, Natalia Intotero critică atitudinea Președintelui României după ce acesta a reproșat Guvernului rata mică de absorbție a fondurilor europene.

Prin intermediul unui comunicat de presă, parlamentarul hunedorean spune că Guvernul s-a angajat să susţină investiţiile atât prin angrenarea de resurse, cât și prin stimularea mediului de afaceri, fără a pune presiune asupra bugetului de stat. În acest sens, ordonanța de urgență privind modificarea Legii parteneriatului public privat este prezentat ca exemplu în acest sens.

„Prima listă cu proiectele strategice care vor fi demarate în scurt timp în baza noii legislaţii a parteneriatului public-privat vizează trei autostrăzi, reţeaua de spitale CFR şi complexul medical „Carol Davila”, care include Spitalul Republican”, declară Natalia Intotero.

Printre spitalele din rețeaua Ministerului Transporturilor care urmează să fie administrate în baza unui contract public-privat se află și Spitalul CFR Simeria din județul Hunedoara.

În continuare, parlamentarul social-democrat explică în cifre situația la zi a absorbției fondurilor europene.

„România este în acest moment – cu 16% rată de absorbție a fondurilor europene – la jumătatea clasamentului țărilor din Uniunea Europeană, mai mare decât cea înregistrată în Olanda, Italia, Austria sau Marea Britanie. Media de absorbție în Uniunea Europeană este de 18%! În primele patru luni din acest an, sumele primite de la UE de către România au crescut cu 28%”, spune deputatul PSD.

În final, Natalia Intotero spune că „președintele Klaus Iohannis dovedește că nu are o atitudine constructivă, demolează pur și simplu orice, în demersul său obsesiv de a-și asigura, după cum a și precizat public, poziția confortabilă, nu responsabilă, de la Palatul Cotroceni.”

Citiți comunicatul integral AICI.

Un răspuns

  1. Am aflat ca aveti “proiecte strategice”. Ce se intimpla daca totul ramane la stadiul de proiect si mai schimbati citeva legi in favoare celor care fac “achizitii publice”pe bani multi(50 000 euro)? Odata si odata o sa vina si ziua in care veti raspunde pentru “proiecte”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus