Inspectorii sanitar-veterinari din judeţul Hunedoara au aplicat primele amenzi în urma controalelor efectuate în pieţele şi magazinele alimentare cu prilejul sărbătorilor Pascale. Verficările în ceea ce priveşte modul de depozitare şi comercializare a produselor tradiţionale de Paşte continuă până la sfârşitul acestei săptămâni.

Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din judeţul Hunedoara au aplicat până acum amenzi în cuantum total de aproximativ de 3.000 de lei în urma controalelor efectuate în unităţile de alimentaţie publică, care comercializează în special produse de origine animală. „În urma verificărilor, s-au găsit mai multe unităţi unde alimentele erau depozitate şi comercializate necorespunzător, dar şi spaţii unde personalul nu deţinea echipament adecvat”, a declarat Leontin Laslău, purtător de cuvânt al DSVSA Hunedoara.

Unităţilor de alimentaţie publică unde au fost descoperite nereguli le-au fost acordate termene pentru remedierea situaţiei. Condiţii neconforme au fost depistate în mai multe localităţi din judeţ. Echipele mixte de inspectori sanitar-veterinari vor continua controalele până la sfârşitul acestei săptămâni. Verificările înainte de Paşte vizează respectarea condiţiilor sanitar-veterinare în toate târgurile de animale, pieţele agro-alimentare, unităţile de tăiere (în special a mieilor) şi în unităţile de alimentaţie publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus