DECIZII. Ce modificări se vor produce în viitorul apropiat.

În ședința extraordinară de vineri, Consiliul Local al Municipiului Deva va dezbate o serie de propuneri ale primarului Florin Oancea, privind „reforma” transportului public local de persoane.

Astfel, în primul rând, pentru că la 28 februarie 2018 expiră contractul cu actualul operator, SC TIRIUS TRANSTUR SRL, conducerea Primăriei propune prelungirea înțelegerii printr-un act adițional. Potrivit documentului care urmează să fie semnat de reprezentanții administrației locale și cei ai operatorului, mijloacele de transport în comun vor circula pe 6 trasee:

  1. GARĂ-OPERA-SÂNTUHALM-BÂRCEA MICĂ-CRISTUR și retur
  2. GARĂ-VIILE NOI-OPERA-ZĂVOI-ARCHIA și retur
  3. GARĂ-OPERA-BĂLCESCU-ORIZONT și retur
  4. ORIZONT-BĂLCESCU-SALA SPORTURILOR-COMPLEX COMERCIAL și retur
  5. GARA-OPERA-DOROBANȚI-COMPLEX COMERCIAL și retur
  6. GARĂ-CASA DE CULTURĂ-SPITAL-POLICLINICA VECHE-MINERULUI și retur

A doua decizie importantă care va fi propusă Consiliului Local este aprobarea studiului de oportunitate privind înființarea unui sistem de transport local de persoane. Acest document stă la baza celei de-a treia decizii: înființarea Societății TRANSPORT PUBLIC LOCAL DEVA SRL (TPLD) având ca asociat unic Municipiul Deva.

CITEȘTE ȘI: Cât va costa staționarea în parcarea din centrul Devei

Conform Actului Constitutiv, TPLD va avea ca activitate principală „grupa 493 – alte transporturi terestre de călători, clasa 4931 – transporturi urbane, suburbane și metropolitane de călători”, iar ca activități secundare: repararea mașinilor, întreținerea și repararea autovehiculelor, servicii de mutare, activități se servicii anexe pentru transporturi terestre, manipulări și import-export, comercializarea cu ridicata și amănuntul cu produsele din obiectul de activitate al societății.

Administratorul societății va fi, pentru un prim mandat de 5 ani, Cristian Vida.

CITEȘTE ȘI: Se construiește un nou SENS GIRATORIU la ieșirea din Deva

Potrivit primarului Florin Oancea, TPLD își va desfășura activitatea folosind mijloace de transport închiriate în prima fază de la societatea de transport a Primăriei Municipiului Timișoara.

De asemenea, când noua societate va primi delegarea serviciului public de transport public de persoane, contractul cu SC TIRIUS TRANSTUR SRL va înceta.

DEVA. 7 PARCĂRI NOI în zonele rezidențiale

3 răspunsuri

  1. Pingback: Cât va costa staționarea în parcarea din centrul Devei - Hunedoara Libera

  2. Pingback: Se construiește un nou SENS GIRATORIU la ieșirea din Deva - Hunedoara Libera

  3. Ştiam că nu sunteţi în stare să asiguraţi transportul local şi că se va circula în continuare cu sicriile pe roţi ale SC Tirius Transtur, ceea ce le doresc şi celorlalţi care au propus prelungirea contractului prin act adiţional. De ce nu faceţi o nouă licitaţie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus