În ultima perioadă, după cum bine știm, au fost aduse multe modificări legislației care reglementează penionarea și pensiile din România.

Una dintre aceste modificări este adusă chiar de noua Lege a pensiilor 93/2019, care stabilește la art. 56 alin. (4) că, pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile înainte de data îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare și cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi menținut în aceeași funcție maximum 3 ani peste vârsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de munca.

Aceasta prevedere este valabilă atât pentru femei cat și pentru bărbați, încî aceștia dn urmă sunt cei care profită ce l ami mult și rămân în activitate până la vârsta de 68 de ani în baza cererii anuale de prelungire a contractului de muncă.

Un lucru extrem de important și la care angajații care se apropie de vârsta de pensionare trebuie să fie atenți este că OUG 96/2018 a eliminat obligativitatea firmelor de a pensiona angajații care îndeplinesc condițiile și a fost eliminată și sancționarea acestora pentru menținerea în activitate a acestora.

sursa: dcbusiness

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus