Elevii Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva cuceresc noi distincții la concursuri naționale de specialitate. Este vorba de elevii secției de Muzica, specialitatea Canto, indrumați cu dăruire și profesionalism de doamna prof. Maria Copăcian, profesor dedicat al colectivului de la Arte și, totodată, o prezență familiară publicului devean meloman.

În perioada 9-11 februarie 2023, s-a desfășurat la Brașov ediția a XIII-a a Concursului Național de Interpretare Vocală ,,Crai nou”, al cărui președinte de juriu a fost renumita soprană Felicia Filip. Concursul a cuprins secțiuni pentru canto clasic, muzică vocală tradițională românească și canto muzică ușoară.

Liceul de Arte ,,Sigismund Toduță” din Deva a fost reprezentat la această competiție de elevii Hărăguș Bianca (clasa a IX-a, canto muzică ușoară), Bold Stacey (clasa a XI-a, canto clasic) și Crîznic Vlad (clasa a XII-a, canto clasic), cu toții fiind îndrumați de profesoara de canto Maria Copăcian, iar pentru Stacey și Vlad acompaniamentul pianistic fiind realizat de prof. Delia Ștefoni.

Toți cei trei participanți deveni au fost distinși cu premii, după cum urmează: Bold Stacey- Premiul al III-lea,  Crîznic Vlad-Mențiune și Hărăguș Bianca-Mențiune.

Interesant de precizat că acest concurs a fost prima competiție la care au participat premianții deveni, iar pentru Stacey și Bianca (ea, de altfel, acompaniindu-se singură la pian) este chiar primul an de studiu al cântului clasic și, respectiv, canto muzică ușoară, în vreme ce Vlad deja se pregătește pentru examenul de admitere la Academia Națională de Muzică ,,Gh. Dima” din Cluj-Napoca, secția canto clasic, iar rezultatele concursului vin ca o confirmare a talentului lor, a temeinicei pregătiri de care s-au bucurat în cadrul liceului de arte devean, a efortului lor susținut pentru pregătirea repertoriului necesar acestui concurs și ca o speranță pentru viitoare succese în domeniu, cu atât mai mult cu cât concursul a avut un înalt nivel de dificultate, devenii concurând cu numeroși elevi din București, Târgoviște, Ploiești, Galați, Sfântu Gheorghe, Târgu-Mureș, Pitești, Galați, Alba-Iulia, etc.

„Felicităm premianții și le dorim mult success în continuare!”, consemnează îndrumătoarea elevilor, prof. Maria Copăcian.

1

2

3

Sursa: Responsabil pentru relația cu presa

Prof. Andreea Lupu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus