În data de 17 martie 2018 , în amfiteatrul Colegiului Naţional de Artă ,,Ion Vidu” din Timișoara s-a desfăşurat etapa zonală a Olimpiadei Naţionale Corale – secţiunea coruri de gimnaziu.

Liceul de Arte „Sigismund Toduţă”-Deva a fost reprezentat  de Corul LIRA dirijat de profesorul Călin Sân şi având ca şi corepetitor la pian pe profesorul Adrian Donovici şi a obţinut Premiul I cu 99 de puncte din 100.

La înmânarea premiului, profesorul Diodor Nicoară , dirijor al Corului Filarmonicii „Banatul” din Timișoara, preşedintele de onoare al juriului,  a felicitat întreaga echipă şi a declarat : ,,Corul de la Deva a avut o foarte bună intonație, iar profesorul Călin Sân a demonstrat o foarte bună pregătire dirijorală.”

În această vară Corul LIRA a primit invitația din partea Prof.dr.Teodore Coresi de a fi oaspeți de onoare în cadrul Festivalului  Internațional de Operă și Muzică Clasică ,,HUNEDOARA LIRICĂ” – ediţia 2018, în operele ,,Nunta lui Figaro” de W.A.Mozart  și „Trubadurul” de Giuseppe Verdi.

O altă competiţie, şi anume Concursul Internaţional de Canto Clasic „Pompeiu Hărăşteanu”- ediţia I, a avut loc în perioada 16-18  martie 2018 la Tîrgu Mureş. La concursul organizat de  Asociaţia Culturală „Flori de pe Mureş” în colaborare cu Primăria municipiului şi Liceul Vocaţional de Arte, au participat 39 de concurenţi din clasele IX-XII. Juriul, alcătuit din solişti ai Operei Naţionale Bucureşti, a acordat doar câte patru distincţii la fiecare clasă participantă.

Din partea Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva a concurat eleva Ognean Jessica din clasa a XI-a muzică, clasa profesor Maria Copăcian, corepetitor profesor Delia Ştefoni, care s-a clasat pe locul IV din 11 concurenţi, obţinând astfel o  Menţiune.

Lira 2 Festivitatea de premiere Diploma Lira

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus