Când interesul pentru primărie este mai mare decât cel pentru președinție...

La Hunedoara a început campania electorală. Nu interesul pentru prezidențialele din noiembrie a tulburat apele, ci ceva mult mai important: bătălia pentru fotoliul de primar al municipiului.

Așa se face că, zilele trecute, la televiziunea patronată de senatorul Eleonora Carmen Hărău a fost invitat un „cetățean vigilent” (patron al unei firme apropiate de fostul binom de succes Viorel Arion – Carmen Hărău), care să înfiereze actuala administrație și să propună idei de dezvoltare a Hunedoarei.

Iată câteva din ideile propuse de „cetățeanul vigilent” Janin Antonescu în emisiunea difuzată de televiziunea senatorului Carmen Hărău:

  1. Să se demoleze stadionul Corvinul. Care este argumentul invocat? „Or să mă înjure mulți: Cum să demolăm stadionul Corvinul, că acolo o jucat marea echipă Corvinul?”, recunoaște vigilentul cetățean, dar explică imediat:Care, din punctul meu de vedere, nu știu cât de mare a fost echipa aia. […] Până la urmă n-a luat niciun campionat, n-a câștigat Cupa Campionilor Europeni…”

Așadar, propunerea „opoziției vigilente” este de demolare a bazei sportive Corvinul la pachet cu o presupusă reabilitare a complexului Constructorul (care nici măcar nu este în proprietatea primăriei!)

  1. O altă idee este ca primăria să renunțe la „păgubosul” obiecei al licitațiilor pentru desemnarea firmelor pentru lucrări sub 100.000 de euro – pornind de la situația clădirii ilegale din Parcul Corvin. O procedură de licitație întârzie lucrările, iar opoziția pare brusc interesată de economia de timp.

Ce dacă principiul unei licitații se referă la economia de bani (la licitație câștigă firma care execută la cel mai bun preț respectiva lucrare), cetățeanul vigilentare argumentele lui: ar trebui să lucreze o firmă „cumsecade” din Hunedoara (Între noi fie vorba, nu ne-a fost greu să deducem la ce firmă din municipiul Hunedoara se referă. Dumneavoastră ghiciți, dragi cititori?).

  1. Casa de cultură. Ca s-o spunem pe șleau, de Teatru și-au cam bătut joc guvernările „de dreapta” din municipiul/județ. Că s-au numit Schiau, Hada, Arion sau Moloț, decidenții politici și administrativi au tratat Teatrul din Hunedoara cu un dezinteres evident (vezi prin comparație tratamentul privilegiat de care a beneficiat Teatrul din Deva).

Evident că cetățeanul vigilent, fost colaborator al binomului Arion – Hărău, nu vorbește despre trecut, ci propune soluții pentru prezent: să se monteze rezervoare de apă la balcon și să se deschidă publicului Casa de cultură. Ne întrebăm și vă întrebăm: dincolo de criteriul discutabil al eficienței, oare cum ar arăta Teatrul cu rezervoare montate la balcon? Abia ce s-a schimbat în bine aspectul zonei cu Pietonala și cu fântâna, că unora le vin idei trăsnite…

Cine este cetățeanul vigilent și ce relație a avut cu fosta administrație ne-a spus chiar el. Domnul Janin Antonescu s-a „detonat” în direct la televiziunea senatorului Carmen Hărău povestind cum, în campania electorală din 2016, Viorel Arion i-a cerut să facă o lucrare cel puțin suspectă de nelegalitate (pentru care nu existau bani în buget și încredințată de fostul primar Arion prin formula: Bă, te rog ajută-mă să-mi tragi apa acolo… C-o să spună că-i campanie electorală, nu mă interesează!” (Așa susține „cetățeanul vigilent” că i s-a adresat fostul primar Viorel Arion). Acum cetățeanul este supărat că, după schimbarea administrației, noua echipă din primărie nu a făcut retroactiv (a se citi ILEGAL) documente ca să-i deconteze respectiva lucrare.

De altfel, vigilentul cetățean (pedelist de frunte) s-a dovedit un om de nădejde în campaniile electorale pentru Viorel Arion, el remarcându-se și în pregătirea campaniei din 2012 – când a blocat luni în șir prin firmele sale licitația la Acordul-cadru pentru reparația drumurilor din municipiu. Au avut atunci de suferit din cauza întârzierii lucrărilor Ovidiu Hada și toți hunedorenii, dar a câștigat la capitolul imagine candidatul PDL Viorel Arion, care a putut arăta cu degetul spre starea deplorabilă a drumurilor.

Morala poveștii este următoarea: Hunedoara are nevoie de soluții la multele probleme cu care se confruntă, dar acestea nu pot veni de la oameni care sunt parte a problemei.

Sigur că niște întrebări merită puse. De ce întârzie atât de mult unele proiecte, cum ar fi reabilitarea Castelului sau a Teatrului? Ne vine greu să credem că nu se putea parcurge mai repede hățișul birocratic. Dar Hunedoara trebuie să meargă înainte, nu înapoi, asta este evident, iar nostalgia binoamelor chiar nu face cinste opoziției la actuala administrație.

2 răspunsuri

  1. dexterhomeboy@yahoo.com' CetateanCinstit spune:

    Atata ne lipseste, sa revina Mutulica la primarie cu oamenii lui capusã…

    Sa execute iar lucrari(de mantuiala) pe bani multi, ca asa e schema si apoi sa blocheze orice proiect care nu e initiat de ei…caci deh, e la moda si asa se lucreaza in Romania…Iti bati joc de un oras pentru castigul propriu..

  2. Oare de ce nu apar comentariile la super stirile astea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus